Riverbank Suites kuching Sarawak



Sarawak dalam kenangan .
Dah lama niat nak bawak mak ayah g sarawak..tetiba ada kelapangan dan mak ayah pun sihat..mak br lepas sakit tp mak kata ok ..dia nak ikut so okla..kami pun bergerakla ke LCCT. Ayah mmg biasa g sarawak masa dia keja dulu dulu..lepas pencen tu byk rest jek..
kami pilih hotel ni sb luas ..boleh masak sekali..cam apartment la..bilik ada 2 cukup la utk aku sekeluarag dan mak ayah. kedai pun kat bawah tu jek..dekat ngan pesisiran sungai..waterfront sarawak tu..jalan kaki jek .ada tmpt mkan minum gak kat bawah hotel nih..tp malam jek gerai gerai tu bukak .
paling best naik sampan kecik tu..takut pun ada..anak aku yg bongsu ..takut nak naik..haha.
makanan sana cam tak masuk ngan citarasa mak ..aku pun tak berapa gak..lain cara depa masak sana.
TERUBUK segar paling suka..best nya ..lazatnyala..terubuk sana ngan sini tak sama..sarawak nya terubuk mmg sedap..tulang pun kurang..best best.
antara tmpt yang di visited.
muzium kuching
taman budaya sarawak
muzium negeri
masjid jame' sarawak
santubong
waterfront (ni sebab dekat situ jek)

tak byk jalan sgt sb byk lepak kat hotel jek dan swimming pool
depan hotel nih ada parkson gak..tp kat semenanjung pun ada..pegi jau jauh g parkson ..tak best la..hehe.

nih mak ngan ayah dh penat melawat muzium kuching..



nih kat LCCT..bebudak biasala main kejar kejar le ..lompat lompat la..

pemandangan dr balconi riverbank suite

haaa..nampak ni la..tmpt makan kena naik sampan..mee apa ntah namanya..yg tu sedap

ayah ngan kenangan kat sana


Pakai selipar aje..haha



sesapa nak pergi sini boleh dapat kan info ini

Daily accommodation is also available from RM300/night.
Services include:
  • Building management and 24 hour security
  • Roof top Pool
  • Gym
  • Car park
  • Full apartment management service - including cleaning
  • Internet services
  • Satellite channels
  • Air-condition
  • Kitchen facilities
  • For daily lets we provide:
  • Towels and toiletries

  • Very convenient location with nearby shopping malls, shops, banks and hotels and also close to the Kuching Old Town it is ideal for busy working professional.

  • Borneo Life Management

    Borneo Life Sdn Bhd
    18-Q Ellis Road
    93300 Kuching Sarawak
    Malaysia

    Contact us by phone or facsimile:
    tel: 00 60 82 425121 mobile: 00 60 12 8899770
    fax: 00 60 82 425121
    Email : support@borneolife.com

dah cam agent la pulak..nih takde kena mengena ngan aku ..aku just copy paste jek yg color pink ni..hehe

4 comments:

Nur Honney Robbi said...

mee kolok kot...mee dia mcm manggi tp kecik dan kering ckit rasanya n kuah dia mcm kuah sup je...tol x??

CIKU said...

aah ...betul la mee kolok namanya..mee tu sedap..ni teringin nak g serawak lagi nak makan terubuk goreng makan ngan nasi panas2..hihi.

Anonymous said...

ohh please spell Sarawak correctly. its Sarawak not SErawak

CIKU said...

okeh anonymous..dah edit..tq so much

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.