Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PPAS - Perpustakaan my second home

Pandangan dari tepi PPAS 

Ruang legar PPAS yang luas.( bkn semua umur boleh naik sampai atas)

Ada XD theater dan HD wayang citer cars 

Tempat kami lepak kat bawah pokok besar  ni ngan anak anak..
Kami ambil kesempatan bersantai di PPAS  atau perbadanan perpustakaan Awam Selangor di shah alam. Kami dapat maklumat dari member yang kata best bawak anak anak..so kami pegi dalam kul 10.30 selepas sarapan kepok lekor aje di rumah..hihi. pastu kami makan kat cafe PPAS ni..cantik design.Kat bawah ni url ..kalau kalau nak g situ. oh ye..ada kat sini ada pengumuman untuk solat jemaah bersama sama time zohor..masukpun percuma aje..ciku pun membaca ..anak anakpun asik tukar buku jek..baca nya tak..hihi..depa terkejut kot..banyak ssgt buku kat sini pastu berwarna warni je suasananya.Nnt leh repeat lagi.insyaAllah.

Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS) 

D/A Perpustakaan Raja Tun Uda, 
Jalan Kelab Golf 13/6, 
Seksyen 13, 
40100 Shah Alam, Selangor

No. Telefon : 03-5519 7667 ; Faksimili : 03-5510 4264 
www.facebook.com/PPAS.My.Second.Home

Murtabak Raja d' Kelantan


Weekend lepas ciku pergi jenjalan ke negeri cik siti wan kembang ni.."kelantan"  bawak mak ayah , adik , keluarga ciku..kirasegerombolan la melawat kelantan..Memang plan g sini nak makan makanan pantai timur ..kami tido kat royal guest Hotel sebelah istana jahar.kat sini ada restoran nasi ulam cikgu dan restoran kg kraftangan..sedap woih..simple jek tapi sedap dan murah. Kira puashatila mak ayah..bukannya masakan siakap 3 rasa ke apa..makanan simple simple je tapi cara depa masak kot sedap. ikan bakar 4 ekor ayam grg 4 ketul..masak lemak putih sayur ..budu cicah mangga (tak tau nama apa)..ulam ulaman..budu limau...hati masak grg pedas..gulai ikan asam pedas dan 1 jag air sirap selasih ( mak amik air lain) ..semuanya makan hidang. Kami semua suka makan budu kecuali en suamila...
Tapi g makan kat PCB..uish mahal ssgt lak..kami main layang layang gak kat sini pastu g tengok pertandingan suara burung kat lubok jong pasir mas..hihi..esoknya g rantau panjang dan wakaf che yeh..jenjalan aje..tak membelahanpun.

Okla kita citer pasal murtabak ni dulu la..ciku dulu pernah makan murtabak raja ni..member kelate bagi..sedap..so bila kami terjah ke kelate so kami g cari la..harga rm16..berbaloi ..makan untuk 4-5 orang..inti padat tebal..pencicahnya pun sedap color putih.

Ciku dtg kelantan hari khamis..jumaat g tengok murtabak kat TEMAN tp tutup ...hiks..kelantankan cuti jumaat so nasib baik pekerja murtabak tu leh hantar ke airport . Kami call (no phone...member kelate tu yg bagi tempat yang dia beli dulu tu)..pastu ada satu makcik dtg bagi murtabak raja tu.(frozen). Untuk umum tahu..kat airportpun ada jual tapi mahal sikit..rm23 kalau tak silap..kalau tak silap la..

Ciku beli 6 pelbagai perisa..hihi..satu bg kat kawan..yang lain ciku simpan frozen..so memalam bolehla makan murtabak raja aje..kerja masak memasakpun senang lepas balik keja ..anak anak dan en suamipun suka..hihi.

Aaron Aziz aje

Ciku tak berapa tgk siaran langsung ni..duk tgk selang seli ngan running Man ..hihi..sebba running man ni duk tgk ulangannya yang ada GDragon dan top tu..tapi sebba ramai ssgt orangnya status kat fb pasal aaron aziz so ciku rasa n agak memang reramailah sesangat orang suka dia..tu yg vote..yg tak vote musti ramai gak..ciku ..nob..ciku tak penah vote utk sesapa tp ciku suka kat johan n zizan tu..lawak. itu je la..n also muka maya karin dan fazura..itu aje ye..lisa yes..lisa surihani...mana nya la citer ciku pasal aaron aziz ek kat dalam post hari ni ye..hihi..itu aje..ABPBH

Mengidam Kerepek Banting

Ciku dari lukut ..on the way ke Klang..tetiba ternampak signboard  Kerepek Fazz..apa lagi ckp kat hubby pasal kerepek nih..sedap dan murah so hubby wat U turn ..terjah la ke kerepek Fazz banting ni. Ni kali kedua ciku ke sini..mula dulu ciku ngan member .

amik pakcik google..ciku tak bawak camera pun..hihi

Banyak gak kami borong..tapi paling best ciku suka kerepek pisang dan kerepek ubi pedas..and also kerepek kacang dal. Hubby beli kerepek opak kari..anak ciku yg sulong suka kerepek apa yek namanya..cam lidah salut gula tu..cam orang duludulu tu..
inila yang paling suka dan macam nak g lagi nih ..g beli..esok boleh..hihi
Jalan nak masuk sini cam payah jek..masuk jalan kampung..trademark nya balai polis banting kalau tak silap..kalau dr lukut la..okehla rasa cam dah terliur ni..kerepek pedas hari tu beli hari tu jugak habis.


.