Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Guilin bersama famili tersayang

Salam,



Kami akan ke Guilin awal June ni. Persiapan ke Guilin baru nak start survey  hari ni , kat blog blogger yang dah pernah pegi sebelum ni . Blog pertama ciku terjah mustila cik JM kita.hihi.Tapi ciku bukan backpack ke china.Kaki cikupun belum sembuh sepenuhnya so kena slow movement. Dan disebabkan musim sana time kitorang nak pegi ni lebih kurang cam malaysia so baju tak yah teballa dan buat berat beg je nnt .hihi.Harap kami seronok dan pergi balik dengan selamatnya. Amin.

Katanya Guilin  sangat cantik nature nya macam dalam gambar dari google kat atas tu so kami decide Guilin untuk pergi reramai. Famili ciku dah sampai China sebelum ni di - Shenzen, Guanzhou, Shanghai, Hangzou tapi Guilin belum lagi so jom terjah . Semuanya dengan agent. InsyaAllah kali ni ngan agent gak amik masa Matta fair ritu.Ummah Holidays muslim under Pearl Holiday.Group dalam 17 orang - 4 famili.Famili ciku 6 orang je..selebihnya kenal ngan orang baru le.

Ittenary Guilin by Ummah travel

- Shopping at Zheng Yang Walking Street

- Cruise Tour Li river visit 10 famous mountain
   xi shan park dan seven star park
   Guilin art performance show
   Elephant trunk Hill

-Yangshuo
   crown cave by mini train
   Yangshuo west street -shopping
   Global village

-Lipu /XingAn
  Osprey's  fishing show
  Silver cave
  Shangri-la

-XingAn/Guilin
 Merrylane themepark (There are six Theme Park like Pirate Village, American Western,  Dream World)
 Yao Mountain by cable car
 Jingjiang King City
 Xi Cheng Lu Walking Street -shopping 


Moga semuanya berjalan lancar seperti yang dirancang.Ok chow cin cau.Chow sin chee -stephen chow.

Sesiapa nak tahu lanjut tentang themepark ni bleh klik link tu ye .

Merrylane Themepark




Innocent Man korean


Lama dah nak tengok drama ni tapi masa xberapa mengizinkan so masa ciku cuti lama ri tu..sempat la nengok korean drama ni sampai abis.Tajuk dia yang membuatkan ciku nak tengok pastu hero n heroinnya dan jugak nak tengok sahabat sesama berlakon tu..song Joong Ki dan Lee kwang So.Memang rapat depa ni..ciku tengok balik tabir dan making nya gak..haha sakan kan.Best.

Ada 20 Episode.

Plot citer from wiki :

Smart and promising medical student Kang Ma-ru (Song Joong-ki) has been in love all his life with his slightly older neighbor Han Jae-hee (Park Si-yeon), a television reporter.He is an adoring boyfriend and she always considered Ma-ru her home. But when her situation takes a turn for the worse and Jae-hee becomes desperate to escape poverty,she meets a man who changes everything—a rich CEO who introduces her to a life of comfort. So she turns her back on Ma-ru, choosing money over love.

The brutal betrayal leaves Ma-ru fractured—not just angry, but a completely changed man. A few years later, Ma-ru is now 30 years old and works as a bartender and gigolo, no longer a "nice guy." He then meets Seo Eun-gi (Moon Chae-won), a young chaebol heiress who's being groomed to take over her father's conglomerate. Eun-gi is cold and calculating, business-savvy, and raised by her father to never show emotion to anyone. But Ma-ru intrigues her, and she becomes curious until she can’t stop thinking about him.

Ma-ru decides to take advantage of her as a pawn in his plans for revenge, and Eun-gi falls in love with him, not knowing that he’s using her to get back at his ex Jae-hee, who happens to be Eun-gi's young, gold-digging stepmother. Just when Ma-ru is beginning to genuinely care for Eun-gi, she finds out the truth and they break up. But a car accident causes Eun-gi to lose her memory, and she enters Ma-ru's life again .

The Girl Who Sees Smells


Plot

3 years ago, a man lost his younger sister in the "Bar Code" murder case. Since then he has lost his senses. A girl miraculously survived the "Bar code" murder case. Since then, she has lost her memory, but also has gained the ability to see smells.
  • Episodes: 16
  • Release Date: April 1 - May 21, 2015
  • Runtime: Wed. & Thu. 21:55
  • Language: Korean
  • Country: South Korea

Cast

The Girl Who Sees Smells-Park Yoo-Chun.jpgThe Girl Who Sees Smells-Shin Se-Kyung.jpgThe Girl Who Sees Smells-Namgung Min.jpgThe Girl Who Sees Smells-Yoon Jin-Seo.jpg
Park Yoo-ChunShin Se-KyungNamgung MinYoon Jin-Seo
Choi Moo-GakOh Cho-Rim / Choi Eun-SeolKwon Jae-HeeYeom Mi-Gyeong

Percutian di Premium Pool Villa above the sea -Grand Lexis .

Salam,

Percutian kali ini kami seramai 12 dewasa 8 kanak kanak -kira cam rombongan mak kiah la..hihi.Destinasi kali ini Port Dickson ..almaklum nak balik ipoh perak rasa cam maleh nak tempuh jem so planning ke Grand Lexis lagipun mak ayah pun ada sini.Dokek jo.Ada buggy car bleh amik kita kalau nak kuar masuk hotel dari above the sea tu.

Orite stori pasal check in pukul 4 ,check out kul 12. Masa ciku n hubby nak check in tu punyala ramai ,,panjang gilos orang beratur check in rasa sebab cuti buruh dan wesak day ri tu.Yang lenlain tunggu dalam keto dulu.Ciku n hubby mintak Wheel chair di lobby sebab bawak mak ayah yang dah tak boleh jalan.Settle urusan check in ,bilik tak dapat lagi sebab belum kemas so kami seramai 20 orang tu diberi rest dulu dalam satu bar cam lanun yang agak executive tu.Makan dan minum free (jejari nugget,sandwich ,mee goreng mamak dan air lime /air pandan) ..okla dah tak dapat check in ..Grand lexis layan bebetul so sambil makan dan rest kat situ sesambil nengok muvi "mr peabody and sherman" kot -cartoon.Front desk Grand lexis akan call kalau bilik dah siap..rasanya lebih kurang kul 5.30 baru dapat bilik tapi still ok coz cara layanan masa kami menunggu tu sangat first class.Kami diberi extend check out time pukul 3.00 petang dan tidak perlu bayar .

Makan dan aktiviti
Sebelum pergi kami dah siap nasi bajet dari rumah ,nasi putih ,ayam goreng dan tomyam campur.Kami siap 20 bungkus nasi tu dan bahagi bahagi siap siap untuk setiap famili.lapo bleh makan je tak yah beli beli sangat kat luar.Ciku and hubby buat homemade pizza gak untuk dimakan sebelum ke PD ri tu .Malam sebelum tu kami buat BBQ di rumah ..sesaja nak bagi meriah suasana berkumpul reramai..hihi.Orite sambung citer aktiviti di Grand lexis yang lebih kepada mandi kolam dalam bilik tu je.Pepagi kami berkumpul dan g tengok sunrise di grand lexis -sangat cantik.aktiviti malam ,kami memanah (sunnah Rasullulah) . RM23 untuk 36 arrows.Bekalan lain ,kami bawak roti dan jem dan order maggie goreng ..hihi.Last day nak balik tu,adik dan hubby g beli nasi kukus ayam panggang cowboy place rm 6 sebungkus tapi bleh je kongsi 2 orang .Boleh recheck di website ni .Sedap dan berbaloi.

Cara booking
Ciku dah booking dan bayar online thru hotel dalam 2 weeks earlier pastu masa check in tu bawak kertas confirmation registration yang dah diprint dan sign by kita dari emel kita dan bukti pembayaran tu kena fax ke hotel before check in.Ciku mintak bilik sebelah sebelah .3 rooms premium pool villa above the sea untuk 20 orang.Hotel limit untuk 13 dewasa berumur 12 tahun keatas so settle (tapi rasanya depa tak check if terlajak lebih orang).Ada 2 katil king dan swimming pool inside. Ada kitchen -microwave ,peti ais kotak ,pinggan 2 ,mangkuk bowl sup 2.hairdryer dan lenlain la.
Berminat boleh terjah website di http://www.grandlexispd.com/ .

Orite meh layanz gambo .

Aktiviti Memanah -best ever walaupun markah xdo..hihi
Inside Premium Pool Villa above the sea -Grand Lexis


BBQ malam sebelum sebelum gerak ke PD.Lead by chef anuar
Pizza homemade
Alhamdulillah selesai percutian mak kiah.Tercapai gak nak bercuti beramai ramai.

.