Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Escape theme park teluk bahang penang

Salam,
Ciku baru tahu kewujudan tempat ni..huhu..itupun sebab anak ciku bgtau sekolah nak buat g sekali..bila tengok kat youtube cam best je tapi bukan cikula..Ni untuk sesapa yang suka aktiviti lasak tapi juga sesuai untuk umo umo yang lain.


Boleh refer to this website link http://escape.my/ untuk maklumat lanjut ye.Entrance rate agak mahal tu..bagi sesapa yang berminat la..anak ciku g free ..sebab g projek rekacipta sekolah dia so cikgu belanja sekali untuk depa yang terpilih.hihi..alhamdulillah dapat free


http://escape.my/play/attractions

The Suspect korean

Salam,
Ciku nak stori ..kami sekeluarga baru abis nengok muvi ni..oohh best ni..gong yoo lain dari drama cofee prince dan big..hihi..

Meh meh tengok sama..lasak action .Muvi dalam 2 jam lebih kot.mcm nak tgk semula je..:) daebak..

Plot

A North Korean spy (Gong Yoo), who is abandoned by North Korea, settles down in South Korea. He then becomes a the prime suspect in a murder case. The victim in the murder case is the CEO of a large corporation. The suspect now attempts to uncover the truth.


dari web asianwiki

KLIA 2 ke Ho Chi minh

Salam,
Serpihan balik HCM belum abis lagi ni..nak stori sini.Ciku pegi 4 orang bebaru ni with my hubby and 2 my friend.First time ke KLIA 2.Kami datang 3 jam awal seperti yang disarankan. Duk naik ERL dari putrajaya. Semua sekejap je patutnya boleh je datang lewat dari tu kalau dak takdo la nunggu lama bonar kat situ tapi takpe sebab ni first time takut takut duk mengggagau cari balai pelepasan..hihi..kami di Gate L2.Dekat bonar. 

Tiba di airport HCM , kami amik teksi vinasun seperti biasa tapi kaunter dah kat luar.Harga 150000VND (5 seater teksi ) ke Hotel kami area lee than ton (2x duk sini). Cuaca tersangat panas..ciku tak tahan lak panas almaklum baru balik jepun..hahha (ayat poyo)..dalam ben thant tu sendiri dah macam sauna..huhu.nasib baik hotel ciku duk depan pasar ben thant je.asik balik hotel je pekena aircond.haha.Harga hotel dalam rm90 sehari .Okeh jom terjah gambo-gambo.

Simple Bajet ke HCM:-

  • 150000vnd (teksi) :-rm25 per teksi pergi sahaja -make sure amik vinasun teksi 
  • Hotel satu room A&EM hotel lee than ton dekat ngan restaurant serai untuk 2 org :-rm90 sehari
  • Makan  (kopi ais hinggalah ke tomyam seafood n nasi putih) - - RM20 sekali makan (ni boleh bajet sendiri).
  • Apa yang boleh dibeli di sana -Jenjalan Ben thant, kedai kain cotton, beli banyak dapat murah untuk satin cotton dan english cotton , ciku tak beli japanese cotton (xsamapun japanese cotton di nippori textile jepun dan viscose cotton .baju kurung siap,jubah lycra ,telekung lycra ,sportwears shop sume ciku jalan kaki,deuter beg pelbagai size,handbag ,alas meja ,baju gaun cotton budak,tshirt polo,tshirt HRC ,vietnam silk(tak pernah beli),fridge magnet,souvenior ,kasut,kain lace,lace,emas..hihi..ntah apa lagi..macam macam la situ .
  • Chuchi tunnel dan delta mekong ciku tak pegi..tak tau nak stori berapa harga.boleh refer di banyak blog yang ke sana.
  • Flight AA pegi balik promo  :-rm297 sorang (belum plus bagasi)

Ada banyak je gambo gambo di KLIA 2 tapi xletak sini - shop lot banyak betul dan ikut je arah tanda yg disediakan .Sediakan duit ajela kalau nk membelahan.
Laluan Bawah tu-unik..flight kami lalu bawah tu..hihi.
KLIA2 surau di L8 dan ada gak di area check in bagasi tu , ASK ME tu comel n unik and the last one -makan.
Ni Pic selamat mendarat di KLIA 2 -cuak kejap sebab flight duk pusing sampai ke PD..huhu.alhamdulillah selamat sampai Malaysia

Orite di bawah ni baru le pic di HCM



Pic kala malam Ben thant Market dari hotel A&EM 150 ..ada banyak hotel ni..yang ciku duk 150 lee than ton
First time g Andong market (orang kata murah tapi depa cam tak layan je..huhu..sebab beli tak banyak -ciku tak beli pun..survey je) -pegi naik teksi vinasun .
pintu masuk andong market -sebelahnya andong plaza(ada aircond ,sejuk)
Meh terjah apa ada dalam andong market


Tu pic sudu ,senduk dan apa ntah lagi semua diperbuat dari kayu..comel
Tetiba ada ferry Penang lak..hihi
Dibawah ni pic 1 day make suit -kat ben thant market -banyaknya kedai cam ni area sini..kena survey dan tgk kualiti kain dan harga.orite
Kedai 1 day make suits ..kedai ni masuk pintu 4 , SEBELAH KEDAI KAK FARIDAH (fasih ckp melayu -NO 520).ada 2 kedai 1 make suit yang kami terjah atas saranan member yang pernah tempah kat sini(hubby tempah 3 slack dan 1 suit, memberpun tempah 2 suit slack..ciku cam nak tempah skirt labuh gak tapi tak tempah..nantila datang lagi sekali leh je tempah..hihi)

Orite kita tengok pic makan makan lak.Kami ke sportswear gak..lenlain tu ..delta mekong, catheral, notre damn France design tu member je pegi depa first time ke HCM..ciku n hubby tak pegi. Rest makan makan n membeli belah di bin thay naik teksi vinasun (bagi ciku harga cotton sama cam ben thant kalau beli sikit), pasar ben thant, andong market (baju budak kena beli 8 helai same design lain color tapi masih quite mahal dari china..haha..compare), kat sportwears (ciku beli Badminton sport shoes, 3 raket anak anak dan beg raket yang boleh isi kasut sekali.(harga ok la dari malaysia- tak ingat dah)-ciku survey satu satu kedai situ..hihi.

Tq to blog Jarimanistravel ..restaurant ni ciku duk ulang sini je sebelah hotel ciku duk (A&EM  150 lee Than Thon)..ciku asik makan tomyam seafood n nasi putih..sedap sampai tak sempat gambar..huhu
air manggo pekat sedap dan lazat tak terkata gak..haha..bagi penggemar manggo le.(kat serai restaurant)


Kami makan Mee Pho di kedai Hajjah Basiroh dan serai restaurant
adoi ni paling sedap..sedap betul la..belum bukak dari kotak ciku dah amik..haha.(itu dalam pic org vietnam-not ciku)
Musti nak minum kopi ais kalau g hcm ni(rindu banget)
  
G area kampung pandan Ho chi Min lak area sportwear shop (ada padang futsal dan ciku teringin nak amik pic bola besar tepi padang tu tapi ntah tak kesampaian)..hihi
Laksa (member kata sedap)
  


Mee kari ciku nya pendapat kuah sedap tapi mee tu kureng
Ni area balik dari sportwears tu -Boleh refer blog jarimanistravel(situ lagi detail)..hihi tq


Kassim Baba roti prata..siang kena naik atas..malam kassim baba turun bawah bukak gerai siap ada meja -lokasi berdepan ngan serai restaurant (sori ,ciku tak makan sini so tak tau apa rasa)
Last makan maggie  ..huhu

Jualan Cotton pasang

Salam,


Ini dari page Tanya gudang seperti biasa so boleh la cuci cuci mata sambil cuci cuci poket.Semua English Cotton.Bidang 60' 3.5 meter. Boleh terus PM code kain dan PM - private message di page tanya gudang tu ). Cepat sementara masih stok ada bagi peminat cotton seperti ciku le.:).

ALL SOLD OUT -TQ -18 june 2014

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

P118A,P118C SOLD OUT

ALL SOLD OUT
P120A ,P120C SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

P127C SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT

P210A ,P210C SOLD OUT

ALL SOLD OUT

P212C SOLD OUT

ALL SOLD OUT

ALL SOLD OUT
CIK TANYA GUDANG BGTAU CIKU TQ TO ALL YANG MEMBELI COTTON .
 NAK MAKLUM SINI 'TANYAGUDANG'  TAK JUAL BORONG KALI NI TAPI KALAU BELI LEBIH DARI 3 PASANG DAPAT KURANG RM5 EACH PASANG,ORITE

.