Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cotton batch 1


Salam ,
Ini adalah facebook page "Tanya Gudang" .
Boleh add dan tengok cuci cuci mata dan poket ke sini.hihi.
Click url di bawah yang color kuning ye kalau nak tengok tengok.
JUALAN COTTON DAN LAIN LAIN   

Batch 1 (SOLD OUT)

Bidang 60' (3 meter 1/2) - (Harga RM75 -RM85)
Berminat sila layari page tanya gudang atau emel di chiklah98@gmail.com
B01

B02

B03

B04

B05

B06

B07

B08

B09

B10

B11

B12

B13

B14

B15

B16

B17

B18

B19


Riadah bersama Escape if you can

Salam ,
 
Beriadah bersama keluarga ..gelak gelak..marah , merajuk...gurau senda. makan minum..wat sepah..sume ada..hihi.
 
Sebenarnya tajuk entry tu  adalah salah satu game yang ciku suka sesangat main ngalahkan anak anak ciku di rumah waktu weekend kalau tak outing..hihi..selain main sahibba dan hidden object..ciku dah main game ni level 10 .abis suda..tengah amik mood nak main escape challenge lak ngan TL.
 
Tapi ini semua adalah riadah bersama keluarga..boleh rest makan makan ..ye nggak.kami order pizza delivery aje.Pastu nengok muvi cloudy meatball 1..(2x tengok..haha) ..abis tu tengok running man episode 164 lak.Pastu tengok muvi enemy of state..best.Lihatlah betapa rehatnya kami dihari minggu dirumah..haha.Pastu kalut baju sekolah nak di gosok..hihi..apala umi ciku..rehat sangat hari minggu ni.Okeh kongsi aje stori dihari minggu bersama family ciku. Ni semua gara gara tak pegi KUD 2013 putrajaya hari minggu ini.:)
 
 
 
Ni pizza biskut bakar daging cheese buatan ciku..hihi..burhuk lak.
 
Bawah ni info dan pic dari google game escape if you can.
 
Escape If You Can is a room escape game developed by Kaarel Kirsipuu and released on iOS. The aim of the game is to solve the puzzles and find the hidden items in each room to escape.
 
 
 
 
 

KUD Putrajaya 2013

Salam,

Karnival Usahawan Desa 2013 merupakan siri kelima yang diadakan selama lima hari bermula .

Tarikh : 25 hingga 29 September 2013 
Tempat : Laman 1 Malaysia, Persint 2, Putrajaya.(area pasar tani putrajaya)
Masa : 10 pagi -10 malam



Banyak aktiviti menarik disediakan. Seramai 600 usahawan seluruh Malaysia akan mengambil bahagian dalam program kali ini. Antaranya demo masakan dan produk ,60 minit Ustaz Don pada 26 september, permainan rakyat, persembahan kebudayaan dan macam-macam lagi.
  Objektif utama membuka ruang pasaran lebih luas kepada usahawan dengan memperkenal dan mempromosi produk desa secara terbuka di samping mengadakan jualan terus kepada pengguna.

Orite itu infos..ciku dapat meluangkan masa pegi KUD ni pada hari khamis lalu ..meh stori tentang KUD ni.

Ciku beli sos  pencicah 4 botol RM 10.00 (kongsi kongsi ngan member) , cendol serkam sedap dan sangat inovasi caranya (tak ingat harga), air limau nippiz RM1.00 ,rempah opor RM9 -2 pek (kongsi ngan membe gak),

Ada jualan dan testing makanan ikut negeri .Makan lunch hari tu ciku pilih mee udang Johor RM5 -ada 2 ekor udang kertas yang saiznya besar..best..oo..ciku makan sata Aziz kuala kemaman gak..lamo dok rase sata kemaman tu.Air dalam cup tu asam boi..hihi..Itu aje yang ciku beli..lenlain tu cuci mata aje dan rasa je sume makanan yang depa jual tu.Dan satu lagi nak stori..tempat duduk makan agak terhad tapi kami dapat je duduk area nasi tumpang Kelantan tu.

Dengan membeli sume tu..kami dapat 2 kupon bleh tengok system kuponnya pic kat bawah tu .Kami sepakat bagi kat member yang sorang ni sebab dia nak datang esoknya ngan family so okla..ciku cam nak naik kereta kuda tu pusing pusing putrajaya..haha..tapi kena kumpul 5 kupon so kami takdo kupon sebanyak tu.hihi.

Peta lokasi KUD

Besar betul tempat KUD kali ni..ciku tak abis jalanpun..plan nak cari booth pearl haaya ZON C ,C24 tapi tak sempat..hari dah panas ..kami belum zohor lagi..stop by solat dulu pastu rest ..malas lak nak masuk semula ..hihi..Kami banyak jalan kat area ZON B dan D je pastu p makan kat area demo masakan tu.Weekend leh pegi lagi nanti.
Ini antara produk yang ciku beli..daging masak opor dari Pahang.sedap lak masa testing makan tu.


 
 ***Jalan sesangatla jem pada waktu pagi kat area situ..bukak satu lorong je.hoho.merah la jawabnya punch card..alasan..hiihi
Hari ni last..kalau sesapa nak tengok last day KUD 2013 bertempat di putrajaya ini kot kot dapat harga lagi murah dari hari sebelum..ciku terasa cam nak makan sata kemaman tu lagi lak..hoho.

Kongsi pengalaman misi ke Sana'a Yemen

Salam,

Ni dari wiki :-

WARNING Travel to Yemen is strongly discouraged due to a state of severe political crisis, as well as a very high threat of terrorist attacks, abductions, tribal violence and general lawlessness. Terrorist groups actively target tourist groups, with targeted suicide bombings and armed ambushes occurring yearly since 2007. Travel in the Saada region of northern Yemen is strongly discouraged because of the risk of violent civil unrest.

So entry hari ni nak kongsi je kenangan travel ke sana'a yemen. Alhamdulillah dapat merasai kehidupan di sana'a walaupun hanya 2 hari sebelum ke jeddah.Ciku pegi musim apapun tak tau tengah bulan feb..tapi malam memang sejuk mencecah 10 darjah.

Untuk makluman dari pakcik wiki gak :-

Yemen is on the southern tip of the Arabian Peninsula, and sharing borders with Saudi Arabia and Oman.Yemen is a difficult country to get around, but the rewards for the persevering visitor are an unforgettable experience, populated with very friendly and open hosts. Despite being adjacent to Saudi Arabia and on the same peninsula as the United Arab Emirates, Yemen is definitely a place apart.

Climate

Mostly desert; hot and humid along west coast; temperate in western mountains affected by seasonal monsoon; extraordinarily hot, dry, harsh desert in east. The weather can be chilly in areas where the elevation is high. Sana'a for example is at an elevation of 2250 meter. During the winter months, the temperatures can fall to zero during the night.

By plane

Sana'a International Airport is the hub for Yemenia, Yemen's national airline. It is also served by other airlines, such as Emirates, Turkish Air, Royal Jordanian Airlines, Egypt Airlines, Syrian airlines, Qatar Airways, and Lufthansa. Also budget airlines, such as Air Arabia (www.airarabia.com) and FlyDubai now service Sana'a. There are two flights weekly from London-Heathrow. Emirates and Qatar Airways connect Sana'a to larger hubs in Doha and Dubai.

Tapi ke sana ciku naik yemenia airlines .Sampai je di sana kami dibawa ke hotel musafir by bus.Majoriti orang sana ada pisau dipinggang dan pakai serban serta baju kot berwarna gelap..hihi..takut tak..rasanya memang cara depa camtu kot..macam pahlawan je.menghunus pisau..huhu.

Majoriti rumah di sana atas bukit tak pasti rumah ke istana tapi cantik dan unik .Kami dibawa melawat kota purba sanaa yemen seperti Wadi Dhar (Lembah Wadi), Dar al Hajjar (Istana Batu), Sekitar Bandar Bab Al Yaman dan Arabian Souq’ (Bazar Tradisional Arab) dan masjid as salleh yang indah putih bersih serta masjid lama Al jami al kabir carpet merah (With over 3000 square meter of ancient and old wooden ceiling, the al-Jami al-Kabir is fully restored for the first time. An Italian and Yemeni working team conducted a complete restoration in al-Jami al-Kabir in capital Sana’a, Yemen.)


Meh terjah gambo dulu ye.

Baru sampai airport sanaa


Pemandangan malam dari hotel aje


Malaysian di sana yemen..hihi


Makan ..okla ..ni saat saat belum jumpa nasi mandy hadramaut di real yemen ni..alhamdulillah sedap.


Van yang membawa kami jenjalan sekitar 






Ramai orang sana jual kot musim sejuk..berangin je cuaca.


Bazar Tradisional Arab




Masjid as salleh


interior design Masjid as salleh


interior design Masjid as salleh


Masjid as salleh


Cantik perkampungan disana di wadi 

Unik kan ada castle ke rumah ke apa ntah atas tu


Al jami al kabir old mosque yang masih guna old wooden ceiling .unik






Replika istana batu ni ciku beli wat kenangan dengan replika masjid as salleh yang putih bersih tu dan jubah sehelai amat murah dalam rm30 sehelai (murah kan) dan selendang panjang tu.harga tak ingat daa..tapi ok rasanya.


Madu yemen best..ciku beli 3 botol kecik.


Ni ciku ..hihi..nak poning cari toilet..haha.
Apapun alhamdulillah dapat pengalaman ke sini.Plannya nak ziarah turki nak tengok senibina islam tapi mahal so yang ada masa tu yang harga agak ok adalah yemen.Perjalanan adalah 7 jam 30 minit dr KLIA ke yemen.Orite teruskan perjalanan malam tu ke jeddah.makanan sedap gak ..first time makan ayam penyet masa perjalanan ke jeddah tu..solo ayam penyet indonesia dibawa oleh ustaz mardan.hihi..sedap.
Ending entry sori kalau tersilap dimana mana.abis suda.

Boleh refer entry sebelum ini mengenai yemen juga 


Misi ke yemen



.