Nasi kandar hijau kuning ,alor setar dan mee udang sg dua pulau pinang

Salam,

Ciku sekeluarga ke alor setar dan sakan p makan mee abu dan nasi kandar hijau kuning dan nasi kandar kat area pekan rabu nu..tempat feberet singgah kalau p alor setar.Asik makan aje.huhu..Sedap menjilat jari lor..bagi sesapa yang suka la..hihi.Ni pun duk terkenang kenang bila nak g bercuti ke sana lagi.Maybe esok g ampang ajela makan nasi royale tu ..camtu ajela kalau rindu nak makan nasi kandar alor setar.haha..bersungguh!

Oo..pekan rabu tu ciku singgah beli tempat basuh tangan yang besi tu (besi ke..apa ntahla) kat area tingkat 1 pekan rabu hujung belah kiri.Situ macam macam ada jualan periuk,pisau,kukus dan lain lain lagi la yang sekutu dengannya. Pastu p beli bahulu panas segar dan pekasam sepat saiz kecik.Harga dok ingat tapi berbaloi la..hiks.


Keadaan sepanjang jalan yang mendamaikan..rasa macam nak amik gambo wedding lak sini.haha





Hubby ciku beratur depan sekali..haha..sebelum tauke bukak kedai ..kami dah menanti menunggu..
Ni lak menu wajib singgah pekena mee udang sg dua dari time sekolah sekolah sampaila dah veteran ni..haha

Mee kuah lak..ciku suka mee goreng lagi..
  
Inila tempatnya bawah jambatan ..alamak susah nak map kan.hoho.

Entry today nak stori pasal bercuti sambil makan sebonarnya.huallah.Alhamdulillah .

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.