Oedolgae Rock in jeju, korea


Salam,


Kongsi pic ye masa pegi jeju ..ciku amik kesempatan pegi kat tempat ni. Info ciku banyak study kat website jeju ni. Jeju korea dan Korea Ini aktiviti selepas ke cheonjiyeon waterfall ,Stone Park dan submarine seogwipo (muzium ikan)..penat weh tapi best.

ni url ittenary ciku di seoul ,backpack di busan dan jeju
 
http://tanggadomino.blogspot.com/2012/06/itinerary-tour-korea-ciku.html



ni papan tanda nak kena jalan kaki lagi 250m tu..dekat aje
Drama Daejangguem ni buat kat sini 'pengambaran' ..ciku tak tengokpun..huhu..datang sini sebab nampak laut cantik tu dan batu yang dikatakan amazing tu




ini le batu tu..sejarah batu ni ..tk ingat lak apa.hihi.Boleh je search wiki tapi air laut tu memang cantik..terasa nak g maldives lak..haha

Kereta kami je parking situ ..takde orangpun park..ontahla.Pastu ada je orang jual limau jeju tu tapi ciku tak beli..takut sakit perut..hihi.oo..free parking ..depan tu ada kedai runcit yang bumbung merah tu.
tu pic ciku kat sana..lapo dah..makan nasi beli je kat sana dlm bekas putih tu then mintak je kat oppa kedai tu panaskan dan makan ngan sambal bilis bekalan ciku yang sedap menyelerakan tu..haha..

Boleh refer sini kalau nak tahu lokasi dan cara nak ke sini ,klik url tu


Cara nak ke oedalgae rock

Orait nanti bebila ciku stori lagi pasal 

Cheonjiyeon waterfalls,
Cheonjeyeon waterfall,Teddy bear museum jeju,yeomiji botanical garden,Pacific land,Stone Park,Manjanggul cave
 yang masih tak stori..haha.

Ni tempat tempat nak pegi kat jeju tapi tak kesampaian.
seongsan iilchubong sunrise peak (masa tak sempat),Ripleys believe or not park(sebab masuk tengok bear dan pacific land main ngan dolphine so cancel Ripleys ni), Udo Island lighthouse(tak jumpa pun-paling sedih..huhu),
mystery road(tak sempat lagipun takut sebab drive...haha)


Jeju world cup stadium( ni encik hubby nak sgt pegi tapi kat tepi je ..tak jumpa jalan masuk..haha..main je)

orait gud nite.

2 comments:

Jari Manis said...

Bila lah turn JM pulak nak sampai tempat2 menarik kat Jeju ni..jelezz dgr citer kwn2 yg dah jejak kaki ke sana...

CIKU said...

insyaAllah ada rezeki tu ke sana..hihi..dah merata JM pegi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.