Kuih keria di petang hari bersama mak

Salam,

Sempena mak dan adik beradik datang rumah hari minggu ni so ciku tetiba hari tu bukak la channel trymasak ni..saja nak tunjuk channel yang ciku suka tgk..hyppTV...hihi..pastu mak cam suka je tengok channel tu siap amik pen kertas salin pelbagai resepi.Ciku cakap kat mak..la ni takyah beli buku resepi pun takpe..banyak je dalam internet..cakap je nak masak apa..meh ciku search ..huhu.

Pastu teringin lak makan kuih keria..sementelah bahan bahan sume ada kat rumah so apalagi..mak le ..hihi ..bertungkus lumus buat kuih ni..ciku tak pandai buat gula salut salut tu dan bentuk bulat cam donut cantik tu.so better mak le buat lagi cantik dan menarik dan sedap..hihi.
Orait settle siap tu..kami anak beranak dan adik beradik dan mak le makan ..ciku buat milo ais dan beli goreng pisang.kudapan petang bagi memeriahkan suasana kami tengok citer lone ranger.Hari bersantai bersama keluarga.

Cam biasa la takdok gambo tapi memang kali ni comei lah keria nya sebab mak yang buat..hihi.

Boleh refer kat website ni kalau takdok hyppTV.

http://www.trymasak.my/




2 comments:

Time Traveller said...

Oh mak buat biasa la tu comey dan cantik jer hahaha... :P

CIKU said...

TT -aah mak buat memangla comei dan sedap je ..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.