S.E.A Aquarium the world’s largest aquarium

Salam ,

S.E.A. Aquarium is located in Resorts World Sentosa, within Sentosa Island . Discover the awe-inspiring world of life in the ocean at the world’s largest aquarium accredited by GUINNESS WORLD RECORDS.With more than 800 species of marine animals, the aquarium is home to majestic manta rays, enormous goliath grouper, napoleon wrasse, and other gentle giants of the sea. Come face-to-face with over 200 sharks and uncover the centuries of myths about these ocean predators.800 species of marine animal over 10 zones in 49 habitats.
Tetiba speaking london lak ciku today..haha.itu cp paste aje dr web RWsentosa .


Map of S.E.A  Aquarium

Tiket Masuk :
One day pass - 
Adult :$38  
Child (4 to 12 years old) : $28
Masa :10AM -6PM (lepas bekfas terus masuk le)

Ataupun 

Multi-Park Pass

Buy a Multi-Park Pass and save 10% off ticket prices when visiting two or more of our fantastic attractions.
ParksTicket TypeAdultChild
(4 to 12 years old)
S.E.A. Aquarium™
+
Universal Studios Singapore™
One Day Pass$100$74
Two Day Pass$163$120
S.E.A. Aquarium™
+
Adventure Cove Waterpark™
One Day Pass$67$49
Two Day Pass$110$80
S.E.A. Aquarium™
+
Adventure Cove Waterpark™
+
Universal Studios Singapore™
One Day Pass--
Two Day Pass$217$159
 
Ciku amik pakej ke 2 untuk budak sahaja sebab USS dan adult untuk adventure cove dan sea aquarium dah settle masa pakej online sebelum datang cni.
Dan ianya include admission to the The Maritime Experiential Museum so kami terjah sekali ke museum maritim ni..banyak sesngat kapal beso kecik ..kapal yang macam jong besar macam betul betul pun ada.bebudak ni seronok la..kami pun teruja la tengok sejarah laut dunia .

anak anak dh tak sabo sabo nak masuk


Ada shark bawah kaki kami.


ni macam kat KL Aquaria tu




Tak sabo sabo nak g tgk the real shark

Tempat staff depa cek beg..kami bawak mineral je pun.
Isi perut kenyang kenyang masa bekfas.

Stingray - kami tengok je dari jarak dekat dan jauh..nak pegang kena bayar..hoho.takyahla.


Maritim museum..tengok tengok masa nak masuk dan keluar S.E.A AQUARIUM







ciku dan famili siap bersila tu - teruja tengok shark,dolphin dan pelbagai lagi spesis laut.




Dalam tu , selain yang macam dalam gambo tu ada restaurant gak .Ada restaurant (Ocean Restaurant) and a quick bite corner (S.E.A.side Snacks) . Tepi tu ada toilet..sebabnya anak ciku nak g toilet so ciku bawakla anak pg toilet dan patah semula ke hubby n the grup.Dalam S.E.A Aquarium ni ada part or zone yang golap.Tapi ok je.sebab nampak cahaya lampu ikan ikan tu.Dalam S.E.A Aquarium ada makanan yang dibolehkan bawak masuk mcm air mineral..hihi.

Kami keluar dari situ dalam pukul 3 petang ..ntah apa yang lama bonar..bebudak ni suka teruja tengok ikan shark,dolphin dan lain lain tu.Masa dulu g Redang ,Tioman dan Aquaria KL tak nampak shark..tu depa teruja bonar..hihi.pastu dapat pegang tapak sulaiman..anak ciku yang kecik siap bengkok bengkokkan tapak sulaiman tu..adoila .Staff situ gelak je maybe dah ramai budak teruja gitu.nasib tak dicampak keluar je..haha.

Grup kami 3 famili..tapi satu lagi grup dah kuar awal ..maybe tak sut kot ngan jiwa anakanak depa..hihi.Okeh amik gambo tak abisabis kat situ sebelum kuar..ntah bila nak pg lagi..hoho.
Lokasi nya sebelah je nagn Adventure Water Cove (ni boleh main air macam sunway tu..cuma banyak spesis ikan termasuk dolphin- best ever)
Alhamdulillah :)

2 comments:

Jari Manis said...

kalau bawak anak2 pegi tempat ni mmg enjoy lah kan

CIKU said...

aah..anak anak memang teruja la tengok shark ,dolphin dan spesies laut lain color color dalam aquarium beso tu :).Bebudak boleh snorkelling gak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.