Adventure Cove Waterpark ,sentosa singapore

Salam,

Video ni le yang buat ciku teruja nak try Splashworks di Adventure Cove Waterpark, sentosa singapore.hihi so kami set up untuk ke singapore bukan sahaja ke USS untuk anak anak dan bapak budak beriang ria sebab ciku agak gayat nak ke USS tu..huhu.Ciku naik roller coaster kat Ferrari world roller coaster di  abu dhabi dulu pun takut tak hilang..haha.So kami apply melalui rwsentosa website.boleh baca sini ek.

http://tanggadomino.blogspot.com/search/label/Sentosa%20Resort




dari rwsentosa website
Study sikit pasal map sebelum pergi sana.
Tiket sudah book untuk 1 day pass for adult dan free 1 adult..bebudak kena beli on the spot kat kaunter adventure cove waterpark.kalau ke uss pasti nampak signboard ke sini.
tiket sea aquarium dan adventure cove waterpark sentosa


Okla ciku story sikit ..plannya kami 3 buah kereta sampai ke adventure cove ni dalam pukul 11 pagi tapi ada satu kereta member tersesat untuk ke resort world - cek in festive hotel ,sentosa ..hoho..so dah lambat ..famili ciku sampai memula dan betul timing  pukul 11 pagi sampai resort sentosa..so dah alang lambat tu kami 3 famili ni dah agak kalut so 2 famili tu taknak masuk sebab penat..tiket depa burn..apada..hihi..so just proceed ngan ciku's famili untuk masuk Adventure Cove Waterpark dalam pukul 2.30.Ciku terus solat jamak dan salin baju mandi semua ..bawak sikit roti gardenia coklat tu dan mineral letak dalam beg dan terus ke locker Adventure Cove Waterpark tu. (Lockers will be $10 or $20 for the whole day ) ..bukak kasut letak atas locker sebab amik locker kecik yang satu beg sandang kami. Terus lari masuk ke zone Adventure River ala ala macam kat tambun lost world tu tapi ni jauh lagi best..hihi.berpusing pusing kat situ..best gile..bebudk ni pun sume ok..alhamdulillah.

Pastu kami ke Bluwater Bay (ombak besar buatan tu) ..ciku lupa nak pakai lifejacket utk bebudak ni tapi ok je terumbang ambing tu..hoho..kejap je pastu kuar g amik lifejacket. Ikut size dan color.Malu gak orang tahu kita size apa..sebab dari jauh dah tahu color apa tu ikut size..haha.ciku size M..ye ke..hihi.apa apa ajela.Pastu sambung semula main kat Bluwater Bay tu.


TL dan anak bujang ciku g naik Thrilling Water Slides dan Pipeline Plunge ngan apa ntah satu lagi..ciku tak pegi pun situ just kat bluewater Bay tu ngan anak ciku yang 5 tahun ni..sini pun best pastu kami jalan 3 beranak sementara tunggu TL dan anak bujang main slides tu..kami bergerak ke zone lain termasuk Big Bucket Treehouse (ni bucket besar tumpah segerombolan atas air atas kepala dalam bentuk rumah besar ..bebudak ni duk ulang ualng je..cikupun sama..haha ) dan  Seahorse Hideaway (ni simple je macam tempat untuk baby je-kejap je la tak thrill) .pastu kami patah semula main kat Bluwater Bay tu.Ciku ada nampak cabana kat situ ..bila search sewanya sangat mahal . (5 cabanas located at Bluwater Bay are available for rental at $128 per cabana). Tak perlu pun bagi kami sebab asik main dalam air je dan tempatnya sangat besar dengan zone zone air tu.
Settle tu..kami sefamili ke  Rainbow Reefs (snorkelling bersama tengok ikan ikan , staff situ akan ajar kita cara nak snorkell tu dan ajar bebudak ni ..kena test dulu sebelum masuk..anak ciku yang last tak tahan sejuk so ciku kejap je then naik ngan dia - TL je ngan 2 anak lain tu -teruja bonar.) . Splashworks (this is the best ..macam running man lak..haha main panjat panjat lompat..teruja..lawak  - tapi bergilir ngan TL sebab anak anak sume tak lepas ketinggian)..hihi.Ada tempat duduk untuk tengok je kat tepi.ni area snorkelling tu gak.

Yang paling sedih..camera dan hpon sume tinggal dalam locker kat area dalam pintu masuk sebelah kiri Adventure Cove Waterpark..huhu..sebab dah kalut masa masuk tadi.
Dah abis bersukaria tu barulah kami ke toilet salin baju sume dan amik camera amik gambar hanya di area Ray bay,dolphin dan sume tu area kering.Oklakan boleh je search blog lain yang share pengalaman yang sama macam ciku bersama keluarga di Adventure Cove Waterpark , sentosa singapore.


Boleh tengok attractions kat website ni ye dan peraturan :-

http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Homepage/Attractions/MarineLifePark/AdventureCoveWaterpark

General Admission

Guests entering Adventure Cove Waterpark should adhere to the below guideline for a safe and enjoyable experience:
▸      Children under 122cm must be accompanied by a supervising companion.
▸      Additional height and age restrictions apply at select attractions.
▸      Appropriate swimwear required for all attractions. Please ask one of our Lifeguards or Guest Service Team Members for more information.
▸      Guest should shower prior to entering any pool or experiencing any attractions.
▸      Adventure Cove Waterpark reserves the right to request guests to stop photography or video recording. Any photography or video recording is for personal use only.
▸      In the event of inclement weather, all outdoor attractions will be suspended temporarily for the safety of our Guests and Team Members.
▸      Please do not bring food and drinks into Adventure Cove Waterpark


Masa :10 pagi -6 petang
Mehle tengok sikit gambo ni..huhu.



adventure river..tu staff yang jaga..pelambung tu sume free..beso kecik..ciku siap tanya..is it free ?..haha..memangla..adoi

Hotel hard rock ni nampak dari Adventure Cove Waterpark

Pintu masuk
 

Training dolphin tengok dari kejauhan..kalau dalam adventure river memang boleh nampak dari jarak dekat.


signboard dalam Adventure Cove Waterpark (pasti tak sesat)


ni pic interior design dari hotel festive ..tetiba je ada..hihi

lorong lorong di situ situ..hihi

teruja nak masuk Adventure Cove Waterpark..turun tangga berdepan dengan pintu masuk USS..tengok signboard je kat sana..pasti jumpa..hiihi

Ada sikit pic kat Adventure river tp masa ni kami dah naik pun dah nak kuar dah pun.

pic wajib amik sefamili kat sini
oklah settle pasal entry Adventure Cove Waterpark..dalam pukul 6 kami keluar memang sampai nak tutup la..kami still disini..haha.

ok sambung ke USS di pagi hari esoknya 18 nov 2013 .
Sunyi di pagi hari masuk USS terus ke transformer
Boleh baca sini ye pasal tiket promosi sentosa resort yang ciku amik.


http://tanggadomino.blogspot.com/search/label/Sentosa%20Resort



sunyi takde orang pun pepagi pukul 8 pagi -boleh amik gambo di semua zone.sebelum bekfas dan selepas bekfas tapi kami terus ke transformer tu.



Q yang pertama untuk hari itu 18 nov ..hihi
sakan bebudak ni bergambar dan pelik takde orang

Okla nak tido..penat amat baru abis berkampung kenduri di shah alam 3 hari..kenduri adik beradik dan kena tolong tolong masak gitu gini..hihi..tapi banyaknya tolong makan..haha.


4 comments:

Jari Manis said...

Adventure cove park tu nampak menarik lah..kul 8.30 pagi ahaha..sah2 lah belum ada org lagi..jam 9.00 baru leh queu kat entrance tu :-)

Time Traveller said...

Kesian takut di abu dhabi tu masih tak abis lagi :D

Makin maju sentosa island nie.. dulu pergi 7 tahun dulu tak mcm nie.. kene pi lagi nie :D

CIKU said...

JM -memang best bagi orang yang suka main air cam ciku ni..hihi..pukul 8 pagi kami dah boleh masuk sebab pakej Resort sentosa breakfast di starbot cafe transformer dalam USS so yang ada dalam tu seawal tu pun orang yang sesama amik pakej promosi sentosa sahaja.hihi.
Kalau tak amik pakej sentosa ni..depa kalau tak silap boleh masuk pukul 10pagi.

CIKU said...

TT- Memang ciku takut naik roller coaster..pegi USS pun sebab anak anak dan TL suka benar nak pegi..tapi dah pegi explore sentosa island ni memang best..rasa nak pegi lagi je kalau ada ongkos..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.