Setengah jam di stonehenge

Salam semua


Ciku dah siap sampai ke stonehenge Malaysia..:)

Alkisahnya selepas baca blog supermeng tu...cikupun dan keluarga gerakla ke Planetarium Kuala Lumpur.Bayaran masuk Free..kalau nak tengok show space theatre dimana ianya sangat besar dan large format film. Dibuka pada pukul 9.00 pagi -4.30 petang .Bayaran space theatre tu adalah RM8 dewasa dan RM 4 kanak kanak.

Ada 3 replika iaitu Stonehenge England dan ada 2 lagi replika dari new Delhi,India dan china yang terletak di depan pintu masuk Taman balai cerap purba.Tetiba sampai je situ..ciku terus cakap ngan TL..eh eh ada pokok manggis la..ngan pulasan kat sini.haha.

Okla stori pasal struktur lak, rekabentuknya sangat islamic dan cantik " blue-domed". Tangga tersergam indah color biru putih tapi adoila nak menapak..tak pasti ada tak jalan masuk yang lain selain menapak ni..hihi.Kira cam senaman kaki le ciku..hoho

Kami parking kereta tepi tangga ni..dekat kawasan staff parking..ciku bukan staffpun tapi ok je lepas.maybe banyak sgt kereta parking tepi2 tu..kami ikut je la.



Kami masuk je ..penuh ngan rombongan sekolah dalam tu..adoila..penuh benor dah macam cuti sekolah lak.Tapi time pukul 11 pagi tu dah makin kurang orang sebab rasanya depa masuk tengok tayangan space tu..Ciku dan keluarga tengok citer tu dalam pukul 12.00.Memula tu cam best  bila tengok roket nak terbang tu pastu lelama anak anak ciku cam dah tersusun dah ..hihi..kelam kabut  kecuali yang kecik ..cam kusyuk je tengok..pelik lak..hihi.
 
Neil Armstrong .dia nya tarikh lahir sama bulan ngan ciku la..hihi

Teruja gak depa ni ..dah macam tempat tidur teli tubbies je..huhu..jangan marah

Ni bila kita gerak gerak kan snapshot gambar kita sebenarnya



 
Ada satu lagi tak sempat nak snap..ciku suka sangat kiosk main wordsearch tu..lama gak kat situ ciku..pastu ciku selalu tolong bebudak rombongan tu siapkan wordsearch game tu..hihi.memang minat gila main game tu.Ciku siap ada beli buku crossword tu kat rumah.:)..aik tetiba panjang lak stori wordsearch book ni.
Ni Galeri Pemandangan atas sekali.Boleh nampak view KL.Lif kecik je..muatla famili kami ni.



Cara nak ke sini , ciku amik sumber map dari google ni .
Orite abis tu kami terus pg makan kat tupai tupai ngan member yang dah memang janji nak tunggu situ.Orite jom makan.

2 comments:

blog-tips-kurus said...

dekat lake garden pon ade mini stonehenge

CIKU said...

aah..ciku baru tau masa pegi planetarium tu tadi..hihi.Pakcik guard planetarium tu ramah stori ada banyak lagi miniature kat lake garden tapi kami tak sempat pegi sana.insyaAllah lenkali. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.