Mencari Lavender di Cameron Highland

Salam,





Cantik cantik cantik..

Ciku baru balik dari cameron sakan nak tengok lavender 2 hari lalu..hihi..Dah banyak kali ciku naik Cameron tapi tak penah singgah sini dan tak perasanpun ada tempat ni sebelum ni..huhu.

Ciku wat survey kat google ajes dan pegi le kami sekeluarga..jom terjah gambo ciku di cameron lavender Garden..Kami naik ikut simpang pulai..no tapah ..poning poning kalau ikut tapah..hihi.

Bayaran masuk : 
RM5 dewasa
RM3 Kanak kanak (5 tahun above)

Masa buka : 9 pagi -6 petang
Masa cuti (jumaat -ahad tu )  : 9 pagi -7 petang

Lokasi : Area Tringkap , selepas Honey Bee farm ,sebelum kampung raja..haha..instruction senget.Wat je carian map google k.


Pic ni takde sangkut paut ngan lavender..hihi ..pepagi kami g jogging kat area jabatan hutan camp sg palas ..silap da.sg pauh lor..ni musti nak g tengok teh kat sg palas area tu tapi tak kesampaian..hoho. 

Kami tido area homestay Taman sedia..Tu opah strawberry and Jams

Gambo bawah ni baru le Cameron Lavender garden


  

















Makan strawberry coklat dan aiskrim strawberry di area homestay taman sedia
 Orait sesapa rasa nak pegi yang tak penah jejak sini..bolehla terjah cameron lagi..:)


**Pesanan : Sesapa dah cukup RM1300 dalam akaun tabung haji bolehla mendaftar haji***
Tetiba..hihi. Boleh baca detail sini na.

http://www.tabunghaji.gov.my/pendaftaran-haji-dalam-negara2

8 comments:

Azra said...

Wah wah bestnye lavender... rase mcm dok obersea lak...

Me dah daftar haji.. my turn tahun 2034, mudahan dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki utk jejak kaki disana

CIKU said...

azra mmg best tak terkata..nak pegi Keukenhof holland ntah bila..haha..pegi dulu cameron lavender garden ni..murah ajes..tido pun rumah makcik kat taman sedia nu..bajet..

Anonymous said...

wah nak pegi jugak ni :)
saya tab haji 2041..lambat lagi..

Me said...

me suka Lavender gak..masuk dalam list tempat ni.oo..ciku tq maklum pada me pasal tabung haji register..ingatkan kena ada rm10,000 .huhu

Time Traveller said...

waaa.. cantik.. dan kenapa saya tak tahu.. dan kenapa sy tak pernah pergi??? hahhaaa..

strawberry tu sedap.. cicah coklat?? lagi sedapp tu ;D

CIKU said...

anonymous - Pegi le kalau singgah cmeron tu nnt.

Me - Memang cantik esp lavender tu..hihi

Time traveller - Ciku pun tak penah tau pasal garden ni sebelum ni..alih alih nampak je tahun ni..hihi.

juicy X said...

aaaaaaa ruginyaaaaa x singgah!!!

CIKU said...

juicy: sila singgah ye kalau g cameron ..rugi tak singgah tu..hihi..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.