Nak tengok negara mana yang tengok blog kita

Salam,
Hari jumaat ni nak bagi tutorial sikit..sebelum tu..nak bgtau selangor cuti Nuzul Quran (Peristiwa Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat al-Qur'an yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w. hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada hari ini).

Orait sambung ye..ciku nya crowd takle banyakpun..just nak share it.Mungkin dah ada yang tahu..tapi takpe..kongsi ilmu yang baik tu kan good.

1) Memula log in kat NUFFNANG .
2) Tengok status GLITTERATI ada tak?spesial sikitla kalau ada status tu..leh baca sini gak ye..GLITTERATI , kalau maleh baca..simpan je..nnt free boleh je sambung baca..hihi
3) Kat sini perasan tak ada tab blog manager tu..kat situ la boleh click nak tengok tentang our blog..
blog stat ,came from (country mana yang masuk),keywords(hits),referrals(hits kita datang dari url mana) dan macam macam le..
4) Paparan boleh by today , this week ,last week,last month..last year takdok..
Kalau tengok ciku nya banyak dari indonesia..hihi..yang lain ada le berapa kerat je.Dan ianya senantiasa berubah.

Orait mudah aje.



Camana nak tengok statistik post lak

1) log in blog(confirm dah log in kan)
2) Pandang sebelah kiri ,click stats..camtu ajela..pilih je nak paparan camana tengok tab atas lak (now,day,week dan lain lain)
3) Boleh tengok traffic sources gak..cam ciku ..dari pakcik googles la banyaknya same keywords ngan orang lain kot.

Orait cam biasa ciku nya post takde glamer bonar..saja nak share aje tutorial simple ni.Okeh bolehla tengok post mana yang hits.





Orait mudah ajes selamat  bertutorial dengan cikgu ciku..hihi.Ayat ayat cinta yang tunggang langgang.okeh harap harap paham bahasa cikgu ni.:)
Jom shopping PICC Metrojaya di putrajaya.:)

1 comment:

jarimanis said...

Good info tapi JM tak boleh login nuffnang..asyik kuar msg server redirect jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.