Tukar date flight Air Asia

Salam,
Ciku saja nak stori and kongsi pengalaman ni.

Pengalaman ciku yang haru..
First,  masa nak ke HCM untuk 8 orang(famili ciku)..ciku tersilap , sakan sangat cari cari tiket date murah tu pastu tetiba ntah camana tertekan date balik tu lebih sebulan dan paid..haha..tak perasan ..patutle murah.huhu so ciku bermastatutin le di HCM sebulan..haha.main je,.

Ciku call centre kat website Airasia under Contact us tu..huhu..dia detailkan dan akhirnya kena bayar rm100 per person..huhu..sayang je sebab ni tiket promo tapi okle daripada nak stay kat HCM lama lama  sewa hotel,mkan dan lain lain tu..hoho.

So sume nya tambang mahai bukan tambang murah loh sebab ketidak ketelitian ciku ..hoho.RM800 tu burn je gitu.sedih gue.RM800 tu boleh berbundut bundut cotton.haha.

Second lak masa nak g seoul , kami duk check in sampai 2x bulan berturut turut ke seoul sebab masa nak send tu..AA kata tak dapat sebab line slow...huhu..bila cek CC duit tolak dan tiket wujud sampai 2 x. Nasib baik call air asia dan ckp sebab line internet yang teruk menyebabkan hal ni.Tapi nasib baik AA terima alasan tu dan kami terpaksa buat pilihan tiket yang lebih mahal(kalau tak silap ciku) - so pilih bulan june.Hujung spring dah..huhu..okla apa apapun dah sampai seoul, jeju dan busan korea.Alhamdulillah

Orite ni pengajaran untuk ciku gak.
Kalau segan nak call centre tu..tengok dulu kat website AA ada
Ask AIRASIA

Kali ni ciku dah book tiket tu sarawak tapi rasa nak g langkawi lak..haha..camana tu.Memula rasa nak makan ikan terubuk goreng kat sana sedap ..tulang kurang tapi tetiba nak g cari kuali ajaib lak..ahha ..macam kat sini takdok..okela GTG.

3 comments:

jarimanis said...

woow..jadual dah penuh nampak heee

Azra said...

seb baik sedar awal2 silap date.. mcm my sis dulu (kisah mase belum wajib buat web check-in) ... on the day nak fly tu, bile sampai kat kaunter nak check-in, org kat kaunter cakap name takde dalam list ... kite suruh die double check ... skali die kate mmg takde.. pastu die mintak kitorang kluarkan printed itinerary if any ... so gigih la bukak laptop kat kaunter tu, nak tunjuk proof yg my sis mmg ade tiket ... skali tengok2 tiket date was a month later... ohohohoh... tak pasal2 kene gi service counter, tukar tiket utk terbang haritu jugak.. seb baik ade... and kene bayar RM200 on the spot .. same mcm beli tiket baru jah ... T__T

CIKU said...

JM - itu jadual citer dolo dolo la..hihi

Azra - aduh lagi byk kena bayar untuk sorang dan nasib abik ada tiket lagi.hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.