Resort World Sentosa

Salam,
Tajuk sakan..hihi..:)

Ni detail pakej yang ciku amik di http://www.rwsentosa.com

Promotional Package Booking Details
Package Name : 3D2N Ultimate Attractions Package

Package includes:
1) 2-Night Stay in Deluxe Room at hotel of choice:
- Hard Rock Hotel
- Hotel Michael
- Festive Hotel (ciku amik hotel sama lak sehotel ngan fasha sanda..cantik tanpa makeup)
- Equarius Hotel

2) 1-Day Adult Breakfast at Universal Studios Singapore for 2 (incl.
Universal Studios Singapore Day Pass) -add on untuk tiket 3 child
3) 1-Day Adult Breakfast at Hotel for 2
4) 1-Day Adult Pass to Universal Studios Singapore for 2
5) 1-Day Adult Pass to S.E.A. Aquarium for 2
6) 1-Day Adult Pass to Adventure Cove Waterpark for 2

Dine at Starbot Café for early admission to Universal Studios Singapore.
Book from 10 Sep-30 Nov 2013. Pay by MasterCard® to receive S$20 (makan di malaysian street -S$6.00 -S$6.50 (nasi beriyani dan nasi lemak)
Malaysian Food Street meal voucher 


Free Parking  At Resort World
Free ticket MRT sentosa 
Breakfast at festive Hotel and starBot cafe Transformer
S$20 - Malaysian Food Street meal voucher for 3 day

**add on S.E.A. Aquarium dan  Adventure Cove Waterpark untuk 3 budak masa entrance .


Lain lain perbelanjaan on the dot :
- Makan di bali thai RW sentosa  dan McD RW sentosa (halal)
- FM dan Tshirt Hard Rock

Orite tengok gambo map resort world dulu dan dalam hotel Festive(color oren sebelah hard rock hotel) dulu. Park kereta kat hard rock hotel pastu jalan sikit je tembus lif festive hotel.


Kami jalan kaki ke Merlion statue tu dari festive hotel waktu malam.Amik gambo . Esoknya baru naik train sebab nak bagi bebudak ni merasa naik train kat singapore..hihi.Setiap malam memang ada pelbagai aktiviti kat dalam resort ni.Antaranya Crane Dance yang sangat menarik.Terujala gak.
 
Dalam Deluxe Family King Room ,ada satu katil Queen size dan katil 2 tingkat (design unik cantik) -ada sofa oren tu boleh bukak bukak jadi katil gak.

 

Turun escalator dari festive walk (banyak barangan berjenama dan casino ..hoho) - untuk ke USS,S.E.A aquarium ,Adventure cove waterpark dan lenlain la.

 ***Boleh je google kalau nak tengok suasana kat festive hotel dan festive walk ni ye.

Kita dapat facilities , parking di hard Rock hotel free - One free parking coupon will be issued per room per stay.kalau tak ..kena bayar kalau tak silap S$26 perday ,Free Form Pool at Hard Rock Hotel Singapore yang sangat luas , pool di festive (ciku tak pegi mandi sini just tengok je..mandi g hard rock pool..hihi)  , kita dapat g gym hard rock dan kids club gak free dan apa ntah lagi.hoho. Ada band dan kedai hard rock gak area situ.Beli la..ciku beli baju tshirt sehelai je TL punya S$36 kalau tak silap.(tak ingat da)..member beli 3 pasang kot..adoi sakan depa ni.






Malam , ke VIVO CITY (the largest shopping mall in singapore) designnya sangat menarik katanya designer dari jepun so nak g tgkla..nak g jepun ntah bila..huhu..naik train dari waterfront (ni dapat tiket free gak -hotel bagi).Kejap  sesangat dah sampai dalam 5 minit kot..ye ke..hihi.Ciku kejap je situ sementara menunggu nak tengok crane dance di sentosa resort World pukul 9.00 malam so pusingpusingla bawak anakanak naik train dulu..kengkawan lain semua taknak ikut sebab dah pengsan ..hihi.apa daa.


Station Name                                                              Interchanges within vicinity


  • Resorts World Sentosa – mainland public buses
  • Sentosa island buses (Red, Blue, Yellow Lines)
Kami duk ulang ulang naik sentosa express (include pakej gak ) ni aje sementara nak tunggu show crane Dance di sentosa resort.


dan 
http://www.vivocity.com.sg/ 




Sumber google aje
 

Crane dance (start pukul 9.00malam Only thursday -Monday aje) di waterfront sentosa (straight je turun dari tangga festive hotel tu menuju area waterfront) .boleh refer sini . http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Homepage/Attractions/CraneDance

pic ciku tak comei..dalam camera TL dia dah bawak lak fly.Tengok real memang cantik dan tertarik .
 




Ni air keluar keluar color color..kami memang duduk betul betul depan tu memang kena air tu gak la..haha.

Habis je crane dance , kami bergegas tengok show lake of dream -9.30 malam (free admission area festive walk) jalan nak balik ke hotel festive hotel..kami tak lama kat sini sebab ntah kurang menarik bagi kami le..orang lain maybe ok.Kat sini dapat member dari Australia sorang tapi bila cakap banyak sgt..menggagau gak ciku nak paham..haha.

Abis tu terus bebudak terus balik tido..ciku buat milo 3 in 1 cicah biskut mati..hihi..tengok TV dan tido.

Boleh refer di entry sebelum ini ciku na.
http://tanggadomino.blogspot.com/2013/11/ittenary-ke-dan-di-singapura.html

Untuk makluman, ciku kalau berjalan jarang shopping..kebanyakannya suka tengok bangunan senibina negara lain dan negeri lain..cita cita dulu nak jadi arkitek tapi jadi lain lak..haha:).Orite maaf ye kalau citer ciku ni menyerabutkan anda..kejap malam kejap siang..ingatanpun dah bercampurcampur..hihi.Jumaat ni ciku g cuti cuti lagi ke pahang with famili..hoho..alhamdulillah:)..tgh survey tempat makan best kat situ dan homestay.

meh dgr lagu ni..ciku suka dgr lagu
Tegar - Pantaskah Syurga Untukku

..credit to fan tegar


5 comments:

Tengku Damia said...

Bila baca post ni rasa nak kesana pulak.Last time pergi stay di hard rock hotel tapi anak pulak demam.bantut habis percutian.

Apapun,salam perkenalan : )

Jari Manis said...

Tak mampu nk beli pakej mcm ni huhuh

Supermeng Malaya said...

salam. CIKU nak tanya. kalau ambik package tu.. memang dpt deluxe family room ke?

CIKU said...

wsalam..aah dia bagi yg tu..tapi book date dah abis hingga 30 nov je.Tapi biasa RW mmg ada buat promosi .:)

CIKU said...

@Tengku damia..salam perkenalan juga..:)

@JM - ciku nak meriahkan anakanak aje sambil merehatkan minda:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.