Tujuan Blog


Salam,



Hari ni ciku nak kongsi sikit tutorial tujuan  berblogging .Yang pasti harus mempunyai line internet dan peralatan sebagai medium untuk membina blog. " Idea " .Pasti idea tu akan datang tidak semestinya dalam bentuk penulisan atau dokumen..ia mungkin dalam bentuk video,gambar ,lirik dan lain lain ." Masa "..yerp masa dan tahap disiplin diri ni bergantung kepada diri individu sendiri.Susah nak kata.Yang penting minat kot.

Antara sebab berblogging yang ciku terpk adalah sebagai
  •  Album gambar online
  •  Buku nota poket online
  •  Cerpen online
  •  Nota study online
  •  Perkongsian ujikaji saintis dan researcher online
  •  Diari online (Mungkin kehidupan sendiri supaya menjadi tatapan anakanaknya daripada kecil hingga dewasa)
  •  Tapak meniaga online
  •  Menjana pendapatan sampingan melalui iklan iklan register
  •  Portal maklumat untuk dikongsikan bersama team
  •  Perkongsian maklumat seperti resepi,travel , petua ,tutorial dan lain lain
  •  Sebaran pendapat,ideologi (mungkin banyak dalam kepala so antara tempat untuk menterjemahkannya adalah melalui blog .
  •  Perkongsian lagu , lirik, movie,download , sinopsis dan pelbagai bentuk lagi.

Pokoknya memang banyaklah sebab kenapa berblogging .Bergantung kepada diri sendiri untuk memikirkan sebab membina blog di internet .

Ciku sendiri masih mencari tutorial tip tips blogging juga di internet bagi menaikkan trafik melalui keywords dan menjana pendapatan sampingan selain berkongsi maklumat dan untuk merakam pengalaman sendiri bagi melihat semula kelak .Ciku lebih tertarik kepada blog resepi ,travel backpack dan seni scrapbook dan photo.

Scrap pertama ciku 2008 (5 tahun lalu - so ini scrap lama la tu)

Ini adalah sebab utama memula ciku buat blog tahun 2011 iaitu menyimpan seni scrapbook..lelama dah tambah lak sebab musabab berblogging ni sebab mcm tak sempat je nak design scrap..huhu.

http://haniz-eyecandy.blogspot.com/search/label/Scrapbook

Orite selamat berblogging yang bermanfaat untuk tatapan semua. 
**Entry ini hanya pendapat ciku sahaja**

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.