Update info Singapore(USS)

Salam,


Yeah..i'm going to singapore with my lovely family on this nov 2013.InsyaAllah.Excited lebih..hihi.Ticket and hotel already book online.
http://www.rwsentosa.com/

1) Ticket
**Make sure kalau beli online ticket jangan lupa print kerana A4 size tiket itulah tiket masuk anda sebab kat situ ada bar code untuk discan bila masuk ke USS nanti.

2)Info solat
Buat jamak dan kalau terlajak sampai malam sebab masa menunggu lamakan..solat je kat area memana yang sesuai.Bawak kompas sebagai panduan dan sejadah kecik tu.

3) Memandu di singapore - Autopass pastikan cukup.
How to get there to singapore?
Drive di singapore 

4)Study Map USS zone
5)Ketinggian budak melebihi 122cm
6)Banyak makanan halal tapi harga tinggi

map uss
7)Info USS (masuk 10am -7pm)
http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Homepage/Attractions/UniversalStudiosSingapore

8) Untuk ke SEA Aquarium(masuk pukul 10am -7.00pm)
http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Homepage/Attractions/MarineLifePark/SEAAquarium

9) Untuk ke adventure cove Waterpark (masuk 10am -6.00pm)
http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Homepage/Attractions/MarineLifePark/AdventureCoveWaterpark

10) Camera,bateri dan hpon dan segala gadjet yang ada pastikan cukup.
11) Plan Bagpack bawak satu je masuk USS..mahal lockernya.lenlain tinggal hotel.
12) Standby botol kosong untuk toilet..hoho..katanya takde paip.


Banyak ciku baca dari blog blog dari luar.Credit to them.Nak kena explore lagi ni info info berguna ..hihi..macam nak ke spain lak..haha.
Ok so far itu yang ciku boleh prepare buat masa ni.Hopefully semua ok
 

3 comments:

Jari Manis said...

JM pun akan ke sana on my birthday this month cuma tiket ke USS je belum beli hotel dh book. Berapa harga tiket beli online tu coz JM dh survey agak mahal dlm rm160++ kan

CIKU said...

JM-ciku amik pakej ultimate 3D2N..hotel plus breakfast dan pass uss(2nd day) dan pass S.E.A aquarium(3rd day) dan pass adventure cove waterpark(first day) untuk 2 adult dan 3 budak.Tgh survey map dalam USS tu...hoho.

CIKU said...

JM- kalau date kita sama..bleh jumpa kat sana nnt..hihi..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.