Followers

Jejak

Jejak Ciku n hubby
Make yours @ BigHugeLabs.com

Rengit jualan barang terpakai

Salam,

Akhirnya dengan satu cerita dari kawan ciku dan ciku tengok tengok kat sesetengah blog pasal barang second hand di rengit ni..sampaila akhirnya juga si ciku dan member ke sini.
ciku tengok kat blog ni..salah satu blog ye..hihi..blog rengit terpakai
Sebenarnya ciku ada hal di area kluang so amik kesempatan la berjalan jalan..plannya nak g terjah kluang railway stesen tapi ada member citer "sesuatu" then tak jadi..lastnya kami g tengok rengit .Kami tanya pakcik kantin landmark untuk ke rengit tu so paling mudah guna garmin wat carian ke pasar basah rengit ..ahaha.
Dari Kluang - start g Hway JB/machap pastu tgk sign board simpang renggam pastu ke benut dah sampai rengit.. Cari KFC rengit , ada simpang kiri signboard besar Komplek niaga Rengit color kuning memang menyerlah color kuning tu.pastu terus aje..dah jumpa..terus sampai hujung tu..berderet deret kedai second hand ni..First time pegi tu takde la terkejut sgt sebab dah baca kat blog .."jangan terkejut orang orang asli menjual barangan terpakai di rumah sendiri dan tidak tersusun". Memangla banyak barangan terpakai daripada sekecilkecil barang hinggala sebesarbesarnya..barangan elektrik ,mainan,perabot..siap kena bawak lori tu..hihi..ciku takla.
Ciku tak dapat amik gambar kat situ sebab tak bawak camera dan telefon..adoila..so sesapa nak tengok brg brg yang dijual disini boleh je buat carian di blog lain pasal rengit..hihi.

Apapun dibawah adalah barang yang ciku beli..

Meja mainan RM20 . 

Anak anak pelik , balik dari membeli terus basuh bersih bersih baru main..hihi.tak pernah sebelum ni umi ciku beli mainan kena basuh dulu baru main.hihi.apa apapun dari tak beli apa apa ..beli la jugakkan bila dah sampai rengit.



Esok tu ciku ngan hubby kena keluar g alamanda gak beli mainan..meja mainan tu tak cukup corum lak untuk anakanak ciku yang 3 orang itu..hihi.Ada satu lagi ciku beli vacum jenama sanyo masih berkeadaan baik berharga rm40.Takut gak balik nnt hubby kata membazir sebab vacum dah ada kat rumah..kenapa mau ditambah sih..ahha..biasala dah sampai rengit ..kena gak tunjuk barang elektik yang dibeli..haha.
Itula pengalaman di rengit. Ciku tak nak pegi dah situ..sebab apa..sebab aaaa..hihi..adala.

4 comments:

ummiarissa said...

rengit-barang terpakai...okaylah tu..masih cantik dan boleh guna lagi..

CIKU said...

aah..masih berkeadaan baik dan boleh digunakan lagi..kena teliti memilih bila g rengit ye..hihi.

adnan ali said...

salam semua,
saya nak buka kdai barang terpakai dekat kl, tv, peti ice, chiller, mesin bhasu, DLL.
saya tgah cari supplier sila hubungi talian aidil 0196674647,

CIKU said...

wsalam en adnan ali , boleh rujuk sini ye untuk bisnes..saya harap dapat membantu
http://www.majalah.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...