Mencari sarimah di Tanjung Bidara

Salam,
Bukan sarimah pelakon atau penyanyi atau pengacara tu ye..hihi..ini sarimah bukakn sebarang sarimah..ini Puan sarimah penguasaha tapai ..hihi..main jek..jgn mare ye.
Sebenarnya hari tu ciku sempat terjah melaka berdua so kami plan pegi cari tapai  pulut sarimah location alamatnya ialah :

Hasil gambar dari kosmo ye..


Tapai Pulut Sarimah
Perusahaan Makanan dan Pengawetan Istimewa
Kg Air Hitam Pantai Tanjung Bidara
78300 Masjid Tanah
Melaka

06-3853041, 06-3853043

Kami silap masuk tol ..adoila..melaka  ada 2 tol..tol alor gajah ngan tol ayer keroh...so lambat la sikit sampai ..kami dah tepon kedai tu ..pesan kami sampai amik tapai dalam pukul 6 petang. Keluar dari kluang kul 3.00 kot. Dah 4 hari order tapai..ruparupanya kena order 2 minggu sebelum..huhu. Ramainya orang beli tapai nih..adoih..
Kami amik landmark tanjung bidara beach resort..haha..bukan nak tido sana pun..just landmark je ke tapai pulut sarimah ni..yang dikatakan femes malbeles ni..walaupun ciku tak makan tapai pun..haha..sibukk jek cari tapai.
Sampai je kat tempat ni tepi jalan , ciku tengok cam pekerja tak ramai..tmpt cantik..pastu tengok list orang yg order ramainya (pekerja tu yg cakap) ..siap sultanah johor ,maidin,singapore ..dll..wahh..sakan ni..member order punyala banyak 60 kotak kot..ciku diam tengok je..dalam kepala mcm nak beli tapi tak makan..familipun takmakan..lastlast nya ciku beli gak 1 kotak..ada 10 bungkus..rm6.00 untuk santapan buah tangan membermember dan jiran..hihi.(makan sikit sorang ye).

Esok tu comment dari member2 dan jiran..sedap gilos tapai tu..ciku still tak makan tapai gak..haha.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.