Nostalgia Sekolah

Masa sekolah dulu sgt best ..aku suka pakai uniform sekolah tu expecially sekolah menengah..bj kurung n tudung ..cam sopan jek..haha.
masa sekolah rendah aku ada banyak sekolah..
aku senaraikan yek dan sedikit coretan nostalgia..tak sume yek..ada rahsia.
aku start
1) darjah 1 - 1Hijau ..sekolah kat sekolah rendah tentera darat sg besi KL.

nama cikgu yg aku masih igt is..cikgu mislia pakai kereta hijau kecik cam mr bean tu..hiks. Aku pergi sekolah ngan kaklong pegang pegang tangan lintas longkang..hiks.dia jaga aku..thanks along.


2) darjah 2 - 2 merah ada 2 kelas je time tu..kuning ngan merah. nama sekolahnya sekolah rendah leftenan adnan sg ramal kajang, selangor.(masa aku tgh menaip ni..anak aku kata adnan sempit tu ke umi..aityak). time ni aku penah jatuh tergolek dalam kolam masjid kat sini..masjid sg ramal tu..ahaha..nakalnya aku.

3) darjah 3 - 3 merah gak sama sekolah cam atas.aku igt time ni aku masuk peraduan melukis ..bkn aku yg lukis semua lukisan tetiba cikgu pilih aku wakil sekolah..huhu..kakak aku yg lukis..aku tukang color jek..haha..takpela wakil je la sekolah untuk melukis..tak tido malam aku time tu ..takut..aku pilih tajuk lukisan yg tekap tekap ngan ubi kentang potong cecorak tu..pastu colorkan dan tepek wat cam cop kat kertas lukisan..haha...tanpa disangka aku menang gak..dptla hadiah dan sijil..ehehe..tu kategori melukis ke??hiks..kategori mengecop bolehla.

4) darjah 4 - 4 Putih..kira suci la ...time ni aku sekolah kat sekolah rendah pasir panjang PD, Negeri sembilan. aku rindu lak nak g terjah sekolah ni.kawan kawan yg aku masih igt..linda,emylia..lagi sorang saper ek..kami baik 4 orang..dilantik jadi penyiasat kat sekolah..hehe.kat sini first time aku diuji bakat masuk nyanyi..tu pun cikgu yg suruh masuk ..tak disangka aku terpilih mewakili sekolah zon sekolah dan menjadi juara..haha..lawak lak.time tu maybe juri tak dgr suara orang lain kot..apapun bermula dr situla aku dikenalpasti untuk membuat persembahan exp:- nyanyian ..uish dasat dasat.aku igt lagi cikgu wong ..cikgu yg ajar aku math..hiks takde kena mengena dgn nyanyian tu..cikgu ni yg memula membuatkan aku suka subjek math ni.thanks cikgu.nak ingat sini..nyanyian nasyid sahaja.hehe.tu sebab ciku suka lagu nasyid terutama berunsurkan arab.

5) darjah 5 - 5 pintar -uish pintar sungguh ni..hehe.aku sekolah kat sekolah rendah bt 8, kuantan pahang. 3 thn lepas kot aku g terjah sekolah ni..dah tukar nama jadi nama lain..tk igt nama apa ntah.time ni aku masih dipilih untuk mewakili sekolah dgn nyanyian dan dpt naib juara seri lak tu..kelakarkan ada 2 kumpulan seri dapat no 2. Macam macam daa....abis kain songket ayah aku pakai..pakaian pun markah tau..bkn nyanyian jek.kira time tu lawa gila la pakai songket..haaha..tu nyanyian nasyid gak yek.

6) darjah 6 -6 pintar gak..aik nama sama  tp lain sekolah..nama sekolah :- sekolah rendah kebangsaan pengkalan tentera bt 10, kuantan. Time ni aku masuk poem lak..hafal jek ..aku bukan pahampun..hiks. Time sekolah ni aku suka main sukan roundas( betul ke eja gitu)..sgt suka ..la ni suh pukul kayu tu confirm tak kena bola..haha.Aku baik ngan sorang budak ni nama dia aya (suraya)..tetiba jumpa kat fb bebaru ni tapi akrab persahabatan kami tak mcm dolo dolo..da lain dah..umur dah meningkat masa mencemburui je..hehe.


Sgt merindui zaman sekolah rendah ..ni belum citer zaman remaja di sekolah menengah dan di asrama puteri tu.hehe..u ols da best..hidup di asrama sekolah da best.malu malu alah..hahaha..tp kini suda tukarla..
lepas kawin suda tukar jadi lain la kenkdg jd singapun boleh ..hiks


3 comments:

AdamIna said...

pandai nyanyi rupenyer dia.... hihik :)

CIKU said...

alahai time sekolah sekolah..nyanyi tradisionalnya lagu jek ..

CIKU said...

lagu lagu nasyid jek..tu pun ntah camana leh terpilih lak jadi solo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.