Resepi Mudah Simple pasta carbonara

Salam semua,

Ni hidangan selepas sorang anak ciku dah makan - dia amik sendiri masa ciku tengah prepare air .

Antara Bahan bahan
Okeh hari ni kami sekeluarga makan menu itali ni (kenkononla).Biasanya ciku akan masak sejurus saje balik koje tapi tengok gakla.hihi.Sebab musabab nak tengok citer Global we got married Lee Hong Ki (korean) dan Fuji Mina(japanese)..sokmo tertinggal train ciku ni..best dan cute,cantik ,smart,nice ..sume la.Citer ni dah abis pun cuma ciku yang lambat nengok.ada 15 episod semuanya.Ciku paling suka suara dan lagu lagu Hong ki tu walaupun tak paham.Ada drama baru dia gak modern farmer rasa belum kuar lagi..huhu..nak stori korea ke carbonara ni..adoila ciku terlajak aje.anak anak dah lapo tu ciku oi.

Terus aje la pada kaedah dan bahanbahan masak simple carbonara ni ye.

whipping cream 1 kotak kecil
cheese 2 keping atau cheese siap parut
spagheti rebus separuh
oregano
minyak olive
bawang putih 2 ulas
Isi ayam potong kecik
chicken meatball potong 2

Kaedah
1)Tumis bawang ,ayam potong dadu dan chicken meatball bersama olive oil.
2) masukan spagheti yg telah direbus.kacaukan bersama serbuk oregano.
3)masukkan cheese dan whipping cream satu kotak.letak sikit garam.
4) kacau hingga sebati dan naik bau.

settle leh mkn.hihi.10 minit pun dah siap.hihi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.