Doktor Gigi Putrajaya

Salam,


Antara percaya atau tidak..ini kali pertama ciku cabut gigi ngan doktor..hihi.Dulu masa zaman bebudak, gigi ciku tergugur sendiri..bila dah dewasa..ciku jumpa doktor gigi untuk cuci gigi..itupun pernah sekali je..gigi good..doktor kata..haha..ayat perasan.

Sekarang punya citer..gigi not good..huhu.lubang lubang..masa dalam flight nk ke  jepun hari tu..gigi ciku memang sakit yg amat..tapi bila landing je di bumi jepun..alhamdulillah hilang sakit gigi..hihi..teruja kot.

Orite nak stori , satu hari ciku p keja cam biasa..balik je rumah malam tu sakit gigi datang balik..huhu..lubang dah besar dan dah tampal sebelum puasa lagi tapi sakit..adoi..ciku mkn ubat tahan sakit sebiji dan tido. 

Pagi esoknya gigi ciku ok pulak..ciku terus survey no tepon klinik gigi izra area presint 8 - sebatang gigi rm90 tapi appointment free jumaat..ermm ciku try call klinik gigi bestari di presint 14 lak..doktor cuma ada pukul 7 ke atas je..huhu.camana ni..gigi ciku akan sakit time mlm je. 

Lepas maghrib tu jugak kami ke klinik pergigian bestari presint 14 , putrajaya. Melangkah masuk je..cantik design klinik ni..soft color dah macam kat rumah lak..purple. sejuk mata memandang tapi hati ciku masih dub dap dub dab.Setelah register, ciku duk diam sebelah hubby menunggu dipanggil..takut yg amat.hihi..gigil.Cakap kat anak jangan takut jumpa doktor gigi tapi ciku adoi takut gilos.Doktornya tengah solat maghrib time tu so depa suh tunggu sebentar.

Masuk je bilik doktor ..muka doktor tu chinese look dan masih muda , ciku terus cakap pasal gigi lubang dah tampal 3 bln lalu tp 2 hari ni sakit bila waktu mlm jadi ciku nak cabut je kasi buang. Berkalikali ciku tanya sakit tak..hihi..nampak benor penakutnya..ciku genggam erat tangan sendiri bila doktor nak cek gigi tu..dia bius dan rasa masa dia nak cabut tu..dia duk tanya banyak kali..sakit tak sakit tak. Kelakar lak..lama gak nk cabut gigi ciku tu tapi xterasa sebab bius kuat kot.Tetiba je doktor kata dah siap..aik..ciku cam terpinga pinga..haha, menggigil xhilang lagi. Budak nurse tu suruh letak kapas tekap kat lubang tu untuk halang darah dan bagi ubat tahan sakit.

Dalam pukul 12 malam sakit lagi denyut denyut ..itupun ciku dah makan ubat tahan sakit .adoi.macam tak nak dah cabut gigi..huhu.esoknya ciku MC .lunch nya ciku masak nasi lembek dengan kuah ikan.Menjelang 2 hari baru ruang kosong gigi tu ok .Alhamdulillah tapi kena makan slow slow belah lain dan jangan kumur kumur lagi dan jangan makan lepas cabut gigi sebab ubat bius tu cam kuat je takut tergigit lidah sendiri lak..hihi.

Apapun ,pendapat ciku kena jaga gigi dari awal lagi .Ada orang dah berumur 40++ pun gigi ok..Tips penjagaan gigi!!..hihi..better search di google or memana engine carian..pasti anda jumpa.Sekian tamat pasal gigi ciku dicabut oleh doktor putrajaya chinese look .



4 comments:

Jari Manis said...

nak jugak jumpa dr gigig chinese look tu..dorang ada buat perkhidmatan cucu gigi tak..ke JM perlu call sendiri tanya heheheeh.. JM pun banyak ruang yg dh rongak..hikss

CIKU said...

hihi..pegila JM..ciku hari tu call je.

ilass said...

humm.. menarik ni. tak pernah tahu dentist kat putrajaya ni. selalu pergi dekat bangi jer.

CIKU said...

Ilass.cikupun tau dari membe..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.