Murtabak biskut bolognese

Salam,

siap - Pic terrtarik panjang lak.


Hari ni ciku nak kongsi resepi ni.Orite selalunya ciku memang suka masak murtabak biskut sebab nya ianya bajet dan mudah dan cepat.(bajet tu kalau tak guna cheese parmesan le..hihi)

Inti Bolognese ni ciku buat seperti di resepi sebelum ni dan ada balance makan ngan pasta ciku akan buat murtabak biskut lak. 

Orite stori resepi murtabak biskut dulu ye.

Bahan bahan :
  • Bekas nak masak..hihi
  • Biskut crackers petak
  • Butter 
  • cheese  2 keping
  • inti bolognese (atau apa apa inti ajela -sardin pun ok)
  • susu cair
  • Telur sebiji
Kaedah:
  • Cairkan butter dan tabur atas bekas.(untuk bagi tak melekat)
  • Celup biskut dalam susu cair kejap dan susun atas bekas untuk layer pertama.
  • Tabur inti atas layer pertama 
  • Letak cheese keping 
  • Susun biskut yang telah dicelup susu cair di layer kedua
  • Letak cheese lagi
  • Pecah telur dan taburkan atas sekali layer.
Bakar di Oven dalam suhu sederhana dalam 15 minit-20 minit tengok keluasan bekas.
Settle.Boleh makan.

2 comments:

Farikica said...

Mudah.... hmmm... x de gmbr end produk ker ciku? Rsa mcm nk try

CIKU said...

Ciku buat bekas bulat kecil..anak anak ngap cepat je..nnt kalau ciku buat lg..ciku post entry na

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.