Pecal oh pecal

Pecal tu sayur sayur rebus makan ngan kuah kacang..
Ciku suka makan pecal tapi pecal perak je..hehe..ntah pecal lain maksud ciku KL /selangor ...yang ciku penah makanla..Ciku lebih suka pecal kat perak maksud Ciku kat kampung ciku yang mak masak..hehe.
Ciku memula masak pecal ni masa memula jadi surirumah la..masak kat rumah mertua..first  time try buat kat kg belah husband..depa ok jek..ntahla sedap ke idak..depa  makan jek..abis gak.

Tadi bukak posa..buat pecal gak..ciku suka kangkung ngan tauhu je..lenlain takyahpun takpe..tapi kali ni ciku try guna perencah kacang pecal tu..lagi senangkan..tambah air jek kacau kacau..ciku masak atas api..masuk perncah pecal siap tu pastu masuk air..kacaukacau dah siap..sayur kangkung tu rebus aje..tauhu tu ciku goreng 2 ketul jek..dan potongpotong pastu campur je ngan kangkung dan kuah kacang tu..Siap..senang betulla.(macam ulang ulang je ayat..hehe)

hasilnya masa berbuka..uish tak sabo sabo nak makan ni..tp rasanya takdela sedap sgt..huhu..mmg sedap kaedah asli..tumbuk kacang tu..almaklumla..nak kerja senangkan..menu lain takyah citerla ye..hehe..main menu nak berbuka td adalah PECAL. Rindu pecal mak.jom balik kampung sok..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.