Raya dan Teluk batik lumut

Hari jumaat raya tu ,kami sekeluarga pergi ke teluk batik atas jemputan keluarga wat perjumpaan reramai kat sini..so otw balik KL tu ..kami amikla 1 malam kat situ..okla ada sukaneka,pertandingan muka seiras,persembahan keluarga dan macam macam lagila..aku ni adalah kira pangkat cicit la ..dalam 200++ keluarga kami datang..kat sinila baru kenal sedaramara punyala ramai..adehla..
ropenya aku ni betulla keturunan melayu brunei dan acheh (kalau belah ayahla)hehe..apa apa ajela ..yang pasti aku muslim..insyaAllah..k nnt sambung stori..nak makan jap..lapo..
ni yang nak bergambo je..lenlain ada yang dah balik awal - sedih tak dpt cabutan bertuah kot..hehe..main je.


terus mengadap laut..itu jela yang best..hehe ..chalet impian


chalet utk grup penginapan arwah onyang..puteh zaharah..
sambung semula yek..hehe..kat sini kami satu famili dapat cabutan bertuah..kira mmg bertuah la..dapat 5 terus..sorang satu dapat..sume best cuma chalet nya jek..cam hidup mati segan tak mau..hehe..housekeeping takdak orang..kami sendiri pg amik kat guard dan pasang sendiri cadarnya.tak kisah la..asalkan dapat tido ..ada aircond..okla..TV pun takde..huhu..nasib baik bawak laptop tapi line takde lak..hpon pun ada satu bar jek..cuma chalet dekat ngan laut..best..kami mandi laut la di hari raya..makanan sume best tajaan keluarga atok atok ni..kami tukang abiskan ajela..hehe.
pastu esoknya sabtu kami direct balik KL singgah bagan dato' dan teluk intan pg ziarah kawankwan lama..worait..alhamdulillah  segala perjalanan ke Putrajaya dipermudahkan..kami ikut jalan lama ...kuala selangor pastu naik hway baru tu..highway latar..wokeh..abis citer raya sambil bercuti diperantauan (kekonon le)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.