Festival LAMPU di putrajaya

Salam ,

Hari ni nak kongsi Gambar ke Festival Lampu di Presint 2 , Putrajaya (12 /12/14 - 14/12/14 )..Semalam ciku dan famili dan sedara mara lingkungan umur 7 tahun - 45 tahun g terjah.Kami dah siap makan nasi ayam penyet di hentian bas kajang pastu g beli baju sekolah bebudak ni kat pasaraya MU kajang tu.Solat di Masjid UKM pastu terus ke putrajaya tengok festival LAMPU.Dalam kul 9 malam kot sampai ..parking area belakang Wisma Tani dan jalan kaki ke area maybank presint 2.Lepak situ dulu sebelum gerak  ke sepanjang kiblat walk masjid mizan.









Kami tak ke "Persembahan Water screen " area Monumen Presint 2 area Restoran Umai tepi tasik tu.Sini ciku tak terjah..sayang je.Kami jalan area maybank presint 2 dan masjid mizan..dah macam kat ICT je..hiihi.Ada game LAMPU Grand Prix guna tab yang disediakan free..minit terpantas setakat masa tu ialah 40 saat.Kena tulis nama dan IC pastu main lawan 2 orang..bebudak ni sume try.hihi.Ada car light show..tak tau kena bayar ke idak.kereta jenis yang bulat kecik tu..huhu..tak tau namanya.

Singgah toilet area maybank..hihi..itupun nak stori.Pastu ke gerai Ayamazz Roti Impit area kanan maybank makan roti sosej (rm3.80) dan teh o ais setiap sorang kalau memandang Istana kehakiman tu.Kami lepak situ je dalam kul 11.20 dah settle sume..yang pancaran projektor mapping tu duk ulang ulang je kalau tak silap.

Orite itu aje aktiviti di putrajaya semalam.


4 comments:

Jari Manis said...

adik JM ke sini mlm tadi then dia ckp x puas...mlm ni nk pegi lagi..JM? huhuhu...malas..lepas ngadap blog je kat umah :-)

CIKU said...

Samala TL ciku ni pun nk g lg mlm ni..smlm xpuas xdpt tgk water screen..ciku xmo dah..mlm ni ciku nk tgk drama korea pinochio..hihi..episod 9..

zarulfarhana said...

syoknyaa

CIKU said...

aah ..syokla bebudak ni main gelap gelap ngan lampu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.