Persiapan ke jeju island masih tersimpan

Salam,
Mengimbau kenangan dan kalau ada rezeki pasti datang lagi di musim lain.Amin


Jeju island

Kalau nak drive , selain International lesen tu.



Disebabkan jeju tu beso , senaraikan dulu mana nak pegi, cek kena bayar entrance fee tak tempat tempat tu, pukul berapa bukak dan tutup  pastu cek ngan route di peta jeju.seiring tak..aduh bahasa gue..hihi.mana mana yang seiring dan sejalan tu..banyak sikit boleh cover.Kalau naik public transport pun ok ..ada banyak cuma maybe tak dapat cover banyak .Agak je la..hihi.

Kami majoriti ikut jalan pesisiran pantai dan ada sikit sikit je masuk ke tengah mcm jeju minimini land ,seongeup folk village dll ikut nombor route  97,1112,1118. Kami banyak amik route tepi pantai tu cth dari airport route 1132(Jeongbang waterfall,oedolgae,jeju world cup -nampak dr jauh je,pacific land,teddy bear museum,yeomiji botanicla garden,seogwipo shellfish fossil mound,cheanjion waterfall,cheonjeyon waterfall,sod island-saesom..ntah apa lagi..tak ingat..huhu.


Yang pasti sorang tengok peta ..sorang drive ..cam amazing race le..hihi.gaduh gaduh sikit ni sebab xparking so ciku takut duk dlm kereta..nnt org korea tanya tak paham..haha..(main je) pastu lapo makan sambal tumis bekalan ciku ngan roti gardenia berbundle bundle..hihi.okehla best ever sebab 2 orang je pergi and first time .Alhamdulillah selamat dah balik malaysia.Ada kat sana sampai ciku terlelap kat air terjun tu..tak de orang kisahpun tido terbungkang tido kat area air terjun tu..huhu.nyaman sekali.Ada satu area ciku dah tak larat nak daki so hubby je pegi ..ciku tido tepi air terjun tu..kejap jek.dalam 20 minit kot.

sori ye kalau tersilap dimana mana k.





2 comments:

jarimanis said...

Ciku,

kalau nk pegi lagi jgn lupa hajak JM tau

CIKU said...

wokeh..insyaAllah.doa je murah rezeki dan dipanjangkan umo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.