Cara ambil iklan(ads) nuffnang ($$$)

Salam ,
Ciku sambung dari topik sebelum ini 
Cara daftar nuffnang($$$)

So bila dah settle bab 1 tu baru le boleh masuk bab 2 ni.
Cara letak iklan nuffnang di blog lak.

Ikuti step dari cikgu ciku yang tak bertauliah ni.hihi
1) Klik www.nuffnang.com.my
    Klik button login in di sudut kanan atas.

2)

3)klik BLOG MANAGER sebelah atas kiri macam dalam rajah diatas ni. Pastu tekan Manage  Blogs . Pastu tekan button Add a blog tu (color hijau) sebelah kanan.(sure nampak button hijau tu punya)

4) Masukkan maklumat blog yang anda nak registerkan iklan nuffnang tu.


5) Selepas settle buat platform tu , kita move kepada survey lak ye.isi semua soklan soklan survey yang banyak tu..musti isi semuanya.

6) Perkara yang dinanti nantikan cara nak amik iklan tu kan.

Ada 3 jenis iklan berlainan saiz dari nuffnang
amik je memana ..ciku suka leaderboard untuk letak area header dan sky Scrapper di side bar.

7) Rupa bentuknya iklan dalam bentuk script.Anda kena highlight dan copy script iklan tersebut ke blog anda. Cara nak masukkan dalam blog lak..hihi..nantikan tutorial ke 3 dan maybe the last step..maybe.hihi.

<!-- nuffnang -->
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "808ba02b41f8a9fea1fab9fde9eac1c6";
</script>
<script type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/lmn.js"></script>
<!-- nuffnang-->


Orait selamat sambung ke tutorial seterusnya .
cara letak iklan nuffnang di blog anda

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.