Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Awana SkyWay Genting Highland

Salam,

Alhamdulillah sekali lagi kami sekeluarga diberi peluang berjalan jalan.Kali ni ke  genting dan tidak bermalam.


Minggu lepas menghabiskan cuti sekolah , kami ke genting tujuan utama nak rasa kesejukan di atas tu..hihi.Dah bertahun tahun tak ke genting so free bebaru ni kami meluangkan masa ke sana ..tu pun tetiba jugak sebab on the way balik dari KL tu nak g rumah member tapi dia takde so pk pk kami pun naikla kejap.

Dari KL kami naik kereta sampai ke Genting Highland Premium Outlet. Parking  situ pastu jenjalan kejap je dan solat zohor .Kemudian kami naik lagi atas naik Awana SkyWay melalui Awana station --Chin Swee Station --Sky Avenue (stop).

Genting Awana SkyWay Car Park Free Parking, Cable Car Ticket Price Standard: RM8/Person, Glass-Floor: RM50/Person

Kami jenjln je tengok dan makan di merry brown dan  cari pintu keluar untuk menghirup udara luar area berhadapan dengan hotel maxims..sejuk kabus wow..alhamdulillah sejuk .Best ever.

Solat asar sesiap kat atas area maxims hotel dan turun bawah naik awana sky way . Kali ni stop Genting Highland Premium Outlet menghabiskan jalanan mencari jajan yang tadi tak abis lagi..hihi.Penat gak kaki pusing2. Lepas solat maghrib baru turun Kuala Lumpur semula . Mood Fengsan dan stop Wong Solo Ampang bungkus ayam bakar dan sambal balado super delicious 



No comments:

.