Misi Mengejar sakura japan

Salam,
Orite ciku baru sampai 2 april bebaru ni..so nak kongsi sikit misi kami mengejar sakura selepas turun hakuba bersalji.

Nak tengok simple ittenary kat sini ye.


1) Ittenary simple to 10 days japan 
http://tanggadomino.blogspot.com/2014/04/japan-misi-mengejar-sakura.html


2) Bersalji di Hakuba Japan
japan-rail-pass-dan-hakuba-goryu

3) Tulip di Japan
Tulips di Japan

Osaka Castle
Osaka Castle

Sakuranomiya Park
Sakuranomiya Park


Sakuranomiya Park
Ohori Park,hakata


Tetiba ada tulips ek..misi tulip lepas sakura .
Huis Ten Bosch ,Japan
Huis Ten Bosch ,japan
Hakata waktu malam
Alhamdulillah selesai dalam 10 hari misi mengejar sakura dan tulips..Walaupun penat tapi sangat bersyukur diberi kekuatan minda dan fizikal dan masa untuk melihat keindahan alam semulajadi Allah(SWT) pencipta maha agung.Alhamdulillah .:)

Yang color hitam tu kami jejak dan dalam plan.Alhamdulillah selesai.
Yang color merah tu tak pegi sebab sakura belum timing dan masa tak mengizinkan.
yang Kagoshima cho tu bukan dalam planning dari malaysia tapi sampai sana macam nak jejak tapi tak sampai..hihi.


Mount Fuji  just tengok dari atas train aje -dari kejauhan aje.

9 comments:

Ann said...

cantikkk!!!ble la misi ku ini akan berjaya

Jari Manis said...

bestnya Ciku, upload gambar dulu ek..jeleazzz i oulss...bila nk start menyetori ni heee

syieda said...

Omaiiii cantik betul gambar!!

John | Kaki Berangan said...

wahhh best giler pegi jepun time sakura! syiokkk wooooo! ^_^ gmbr pun cantikk je.

CIKU said...

Alhamdulillah ciku dah sampai jepun dan dah balik malaysia gak..:) dapat gak tengok sakura..gambo gambo tu banyak di area Ohori park hakata fukuoka dan huis ten bosh..last dapat gak kat Sakuranomiya park osaka pada 1/4 bebaru ni..alhamdulillah..:)

stardust said...

All your photos are fabulous! All these photos tell us you enjoyed Japan tour so much. I’m interested in how foreign tourists saw and felt Japan. I’m amazed how extensively you travelled from Tokyo to Nagano to Kansai (Osaka, Kyoto) to Kyushu (Hakata and Nagasaki). Thank you for sharing.

Yoko

kapok said...

Hi yoko san... I'm carol san... Travelled togethet with ciku san... We are really enjoyed since our first step in japan... In my experiences along my travelled to others country i think this is my best trip ever so far.... Perhaps we will be there for a second times and will meet you there...:))

Chawanna Na said...

Wah 10 hari tapau japan..gigih betul heheheh..best kan japan?

CIKU said...

Chawanna..alhamdulillah..memang sakan ciku n hubby ke japan ..alang alang sampai..haha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.