Attractions Jeju - Gimnyeong Maze park Jeju

Salam,

Imbau jeju..hihi..baru nak tepek gambar..nak pegi time autumn ntah bila..letak jela gambar lelama ni.
Info :-
Dari gimpo-jeju by eastar jet , sewa kereta jejurent a car co. ltd
semua info dapat dari http://english.jeju.go.kr/
dan sini..


Ada 4 area jeju ni (west area,east area,jeju area,seogwipo area)..tak dapat nak capture semuapun within 2 days.Kami ikut jalan tepi tepi pantai.
lama jugak nak study..hihi..cam amik spm.
Dari airport terus amik kereta sewa untuk seogwipo city tapi tak pg tempat tido lagi (jeju hiking inn) .Kami terus jalanjalan dulu. Makan!!..makan je apa bekalan yang bawak dari malaysia dalam kereta. Map amik kat airport jeju.

Info:-
Cara nak ke Gimnyeong Maze park Jeju - amik road dari airport jeju ke ke Manjanggul cave ..dekat area situ je.leh refer map atas tu .
Harga  3,300 won for an adult. 
It's 500m down the road from Manjanggul cave

address :- San16 Gimnyeong-ri, Gujwa-eupJejuJeju-do 695-971South Korea




Ciku pun tak paham..baca je kat tiket tu nnt.hihi




encik. cakap bahasa apa tu.asal boleh bawak kereta..hihi

Day 3

0800

Jeju island
-Gimnyeong Maze Park
-Manjanggul cave [UNESCO World Heritage]
-Jeju Folk Village Museum
-Stone Park
-Trick Art Museum 
-Jeju mini land 
-seongsan iilchubong sunrise peak
-mysterious road
-by eastar jet  at gimpo airport.
-Jeju hiking inn
-Round by rent a car
with hubby
Day 4

0800

Jeju island
-Saeseom (Sod Island)
-Cheonjiyeon waterfalls
-Seogwipo ferry & submarine
-Odalgae rock
-jeju world cup stadium
 -Cheonjeyeon waterfall
-Teddy bear museum jeju
-yeomiji botanical garden
-Udo Island lighthouse
-Ripleys believe or not park
-Pacific land
Dari pagi sampai malam semalam   .”Pengsan”..hihi

with hubby


































akhirnya berjaya keluar dari maze park ni..siap ada peta cara nak kuar ni..step kiri kanan  poning ciku.
Tempat ni ranked no 9 di jeju /46..kenkadang spellingnya Kimnyeoung..ontahla
Jangan nak kata senang bila dah masuk dalam ni nak keluar..sosat ..tapi nasib baik bawak master tu..hihi.kalau ciku je maybe asik ke dead end.
Berjaya keluar dalam 20 mint..yeah!!
Orait nnt sambung ke attraction jeju yang lain.



ni url ittenary ciku di seoul ,backpack di busan dan jeju
 
http://tanggadomino.blogspot.com/2012/06/itinerary-tour-korea-ciku.html

1 comment:

jarimanis said...

Arghh..nak pergi JEJUDO...tapi bila eh..hmm..bila nk letak next entri..tak sabar nk view nih..eheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.