Nasi Diraja yang lazat

penang
Ampang

ipoh
Alor setar
Salam,

Dah lama ciku nak update this entry tapi ada je hal tak dapat nak completekan so harap harap dapat le ciku abiskan ye.Ciku memang suka makan kari ikan especially kari ikan merah tanpa santan tu..adoi sambil menjilat jari kume.hihi.

Satu hari tu my hubby ajak makan nasi diraja kat kedah atau lebih gahnya dipanggil nasi royal..tak de maknanya orang panggil nasi diraja..ciku je sesaja ckp gitu.masa tu ciku maleh nak kuar so mintak bungkus je.bila dia g kedah musti dia g makan nasi royal alor setar tu..so ciku tryla..memang sedap especially sotong kari ngan bende .hubby amik ayam dan daging hitam..so kami kongsi ajela..anak anak ngan ayam goreng..sume kongsi kongsi makan.nasi color kuning lembut je.

Kami try makan nasi kat ipoh lak..nasi ganja ipoh dikatakan ..kat yong shuan .ni memang dekat ngan kampung ciku ayah penah la bawak sini dulu..senang je cari je cuma susah parking.

Pastu ciku g makan nasi kandaq beratoq penang ngan nasi line clear penang .ciku tak sempat g rasa nasi kandar pokok ketapang tu..depa kata sedap gak .huhu.Sakan g cari gak kedai ni.kecik je cam tersepit kedainya.

Bebaru ni adik perkenalkan nasi royal ampang lak.Tempat menarik gak ada kolam renang tengah 2 tu..tapi rasanya anakanak ciku pun tak nak mandi situ sebab tengah tengah tempat orang makan..hihi.Ciku biasanya datang malam je situ.

Apapun the best is nasi royal tu lauk sotong kari ngan bende je pastu teh o ais..hiihi.ni pendapat ciku je.Sakan g cari tempat tempat makan menarik ni..hiihi.
Cara carian ke tempat tempat ni ada banyak info di blog blog lain..leh je tanya pakcik google.hiks.

Jom malam esok g makan nasi royal ampang ni lagi.dekat sikit daripada nak g alor setaq tu.haha.

4 comments:

Ann@zanyra said...

waa...cam menarik jek..ampang tu kt belah mane?ce kasi review ckit ciku:)

CIKU said...

Lokasi:
Club House, Tiara Duta Condominium (Taman Putra Sulaiman), Ampang, Selangor, Malaysia 68000

CIKU said...

bleh tengok link ni ye..detail..hihi.
http://protozoa99.blogspot.com/2012/06/nasi-lemak-royal.html

AjlaA said...

thanks kak for d info
balik ampang leh cari nih. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.