Cinta Halal

Salam semua ,

Tetiba cam best je nak tengok muvi melayu ni..lawak plus best utk tontonan sekeluarga ciku.

Best lakonan fahrin ahmad dan nur fathia ..ciku tak kenal nur fathia tu ..tak penah tgk dia berlakon sebelum ni..ntah tapi ok gak dia berlakon ..biasala pelakon zaman sekarang pakai tudung dalam filem , luar ontah.Apapun lakonan fahrin tu best.Simple bersahaja je.
Ropenay citer ni penah di tayangkan kat Tv..ciku je tgk citer basi..hihi.takpelakan..janji running man korea uptodate.




Sinopsis, 

Cinta Halal berkisar mengenai seorang gadis, Ismi Hazariah yang baru sahaja kehilangan perkerjaannya kerana dari sikapnya yang suka mencari pasal di tempat kerja. Ibu tirinya, Najihah runsing dengan masa depannya lantas memaksa Ismi untuk menghadiri temuduga sebagai Eksekutif di sebuah syarikat eksport makanan halal yang dimiliki oleh keluarga berketurunan arab. 


Ismi yang berperwatakan gila-gila dan berjiwa rockers menolak mentah-mentah kerana dia tahu etika berpakaian berkerja yang harus berpakaian muslimah. Namun atas desakan yang berterusan dia akhirnya mengalah dan menghadiri temuduga tersebut. Nasib menyebelahinya apabila dia berjaya mendapat perkerjaan tersebut. Ismi terpaksa melakukan pengorbanan yang besar dari segi pakaian dan tingkah laku sekadar memenuhi permintaan syarikat. Bekerja di Cahaya Holding telah membuka perspektif baru di dalam hidup Ismi. Dia mula jatuh hati terhadap pengurus syarikat, Syed Mukhriz hanya kerana perwatakannya yang kacak, tegas tetapi baik hati dan kaya.Ending cam real je..gelak sakan cari cincin.

Okeh itu aje entry today.Stori ending bercuti bln 12 , kami cuma plan nak ke morib gold coast sahaja.hihi.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.