Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beraya di Tasik Chermin Ipoh

Salam raya semua,

Belum terlewatkan untuk mengucapkan selamat hari gembira ini di bulan syawal.

Nak stori bebaru ni ciku ke Ipoh dan Ciku terjebak tengok satu blog dan tertarik dengan tempat ni..so ciku's sefamily decided to go selepas pegi kenduri kahwin dan open house sepupu pada hari raya ke lima.


Sebenarnya dah 2 kali masuk naik kereta tapi waze bagi jalan mati dan ada tanda amaran tulisan merah situ..berbahaya so kami patah balik keluar sampai ke area tepi jalan sebelah proton tu tapi nampak ada 2 kereta masuk then kami masuk semula ..hihi.

Tapi kereta tu pun keluar semula ..haha.Last kami stop kereta dan masuk jalan kaki..JUMPA tempat macam dalam gambar blog tu..hihi

Laluan agak mencabar memula kena panjat langkah satu macam pagar dawai ..hihi lepas tu kena berjalan kat jalan berbatubatu dan tak berturap pastu naik bukit sikit ..hihi.okla takdele susah sangat. Ciku sebenarnya dah angkat tangan xmo masuk dah tapi TL ni bersungguh sebab dia kata dah sampai kita cuba macam kata kata perangsang masa kami hiking dolodolo..hihi.oookkk laaa.

Pastu jumpa plok gua gelap tapi bleh nampak ada cahaya kat hujung gua tu..last alhamdulillah dapat masuk dan keluar dengan selamat..anak anak ciku ni tanya ..umi ada dinasour ke hantu ke? adoiii

credit to https://www.malaysia-traveller.com/tasik-cermin.html

Meh share the picture











      NI pic baby CIKU kepenatan melayan tetamu yang datang ke kampung kami ...IPOH...usia dah 10 bulan .Alhamdulillah

No comments:

.