Vietnam 2nd holiday

Kali kedua ni bukanla holiday sakan dan shopping sakan..saje je buh tajuk gitu..hihi. Hotel betul betul depan pasar bent thant tu.turun je pasar ..aduhh..bab mengabihkan boreh nih..hihi. Hotel A & EM book ngan agoda..okla untuk 2 orang je .

Masa g yang pertama tu ngan kengkawan..so kali ni pegi ngan hubby lak..aktiviti cam biasa shopping shopping je le..tapi tapi..hubby ni nak g delta mekong..macam nak g gak tp duk baca blog orang ..kena naik sampan kecik pastu jauh lak nak merentasi jalan jem..ciku ni pening naik kereta lelama padat padat ngan orang..huhu..banyak cengkadak lak hihi..insyaAllah ada rezeki kali ketiga pegi vietnama akan ke delta mekong gak..hihi. So Hari pertama terus membeli belah ..hari kedua sebelum balik kami jalan jalan test kaki..huuhu.

Ni kat area gereja apa ntah yek namanya..masa jenjalan kaki tu terjumpa cantikss..
so memula kami jalan nak cari kasut clark..dikatakan import dari factory outlet UK but made dari vietnam so maybe kat vietnam murah ..tapi bila pegi sana harga mahal giler cam salah tempat je..huhu..kat pasar ben thant tak jumpa lak.huhu..so kami jenjalan la kaki merata rata saja pusing pusing..jumpa banyak bunga matahari..tersangat cantik..ciku memang suka bunga matahari ngan tulips..kuning je..adoi cantik...lepas tu g  zoo vietnam..hihi..ada harimau putih ..yg lain sama je cam zoo malaysia..zoo dia kecik je..okla saja.senaman kaki..hihi.

zoo zoo zoo
pastu pusing pusing lalu ikut tepi tepi sungai tu..jumpa le saigon tower..ingatkan yang bentuk cam burj dubai tu rupanya itu financial tower..hihi..amik aje le gambar..pastu jalan lagi jumpa kapal lama ..apa ntah nama ek..tepi tepi jalan tu memang bising..sesak ngan motor motor..bayangkan ciku nyanyi jerit jerit kat situ ..orang tak dengar pun..haha.

Saigon Tower. 29 Le Duan St., Dist. 1, Ho Chi Minh City, HCMC
Trip kali ni paling best ialah pegi Binh Quoi village lebih kurang 2km dari bandar HCM tu..ciku jalan kaki pergi ke tempat nak naik boat laju tu ..jalan kat pesisiran sungai saigon ..tk ingat dah berapa rm boat tu..aduh..sokmo lupa..tempat tu cantik scenery garden..mcm kawin dalam garden tu..Ramai pengantin kat sana..amik gambo..memang banayak tempat menarik /view menarik kat sini..tak caya..try jek google cari "Binh Quoi village"




Tapi yang tak best nya makanan..huhu...kami asik minum air mineral jek ngan biskut..tak jumpa makanan halal kat Binh Quoi village ni..huhu..

so abis jenjalan kat Binh Quoi village ni kami ikut boat balik bandar HCM dan terus g jalanjalan cari makan..byk kedai halal makanan vietnam kat HCM cuma harga agak mahal dan lambat gilos serve.Majoriti sume kedai kat area masjid tu kami test try makanan halalnya..hihi..almaklum pergi 2 orang je..bajet ok ..tak lari.
okla abis dah jalan HCM..teringin nak g Halong bay lak..huhu

2 comments:

HomeTaste Cup Cakes all occassion said...

ape name hotel a tu eh...nak pegi ni nov nanti...

CIKU said...

hi..Hotel A & EM book ngan agoda..depan ben thant market tu je..tp majoriti hotel byk area situ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.