Bercuti di The Haven Resort IPOH

Salam,
Gambo dari web le


The Haven Resort IPOH. Alhamdulillah kami bercuti lagi disini pula. IPOH myhomeTown ...hihi bersama makayah yang dah uzur dan mertua.

Kami tempah 2+1 Bedroom Lakeview Deluxe Suite di Matta fair .
This 3 bedroom-suite (1 King, 1 Queen and a sofa bedroom) comes with living room, dining area, balcony and 2 bathrooms (one on suite). It also has a kitchenette (for use by long staying guests) and can accommodate up to 4 adults only. 8-Level Security .The Haven Resort Hotel is operated by Best Western International (BWI) family chain of hotels, the world’s largest, under its ‘Premier’ or five-star status. Lift touch by roomcard.

Kami ada 5 adult dan 3 budak. So far ok aje cuma masa check in..ciku n hubby aje dan Welcome Drink - Haven’s All Natural sangat sedap..campuran cinnamon, halia, serai,lemon..ntah apa lagi tapi sedap. Ada dinasour park dan pokok tumbuh 100 tahun dalam batu cacak cacak macam kat kunming,china tu.Pepagi dan petang penuh kabus area bukit bukit tu..cantik..kalau pernah ke guilin china..lebih kurang gitula.

Malam tu ciku ngan hubby g lepak kat restoran Quisines..makan ala carte pasta carbonara dan kuey teow goreng. Restoran ni telah dianugerahkan Luxury Hotel Restaurant (Malaysia) (World Luxury Restaurant Awards 2016). Kami beli juga makanan di Johan seafood Tomyam area hotel. Lepas tu memalam tu keluar g jumpa ngan kengkawan lama ipoh di restoran ipoh area tambun.Unik tempat ni ada shuttle van..comel je.hihi. Balik bilik tengok sume udah tido kesejukan aircond.

Esok 7.30 paginye kami breakfast untuk 5 Adult di restoran yang sama sesambil hirup udara pagi dalam suasana kehijauan tu..hihi.bebudak ni turun dalam pukul 9.00 pagi untuk mandi kolam dan jogging area situ.

Check out extend time 1.30 petang.settle .alhamdulillah

The Haven Awards List (2011-2016)
1. Luxury Wedding Venue (Global) (World Luxury Restaurant Awards 2016)
2. Luxury Hotel Restaurant (Malaysia) (World Luxury Restaurant Awards 2016)
3. The Top 1% (Tripadvisor Travellers' Choice Award 2016)
4. Best Eco Resort (Going Places Reader’s Choice Awards 2015)
5. Best Resort & Hotel Project (The Malaysian Property Press Awards 2015)
6. Outstanding Achievement Award (The Malaysian Property Press Awards 2015)
7. Winner of Residential (High Rise) Category (FIABCI-Malaysia Property Award 2015)
8. Global Winner: Luxury Family All-Inclusive Hotel (World Luxury Hotel Awards 2015)
9. Asia Continent Winner: Luxury Hotel - Best Scenic Environment (World Luxury Hotel
Awards 2015)
10. Best Western Premier Brand Presentation Award (Best Western International 2015)
11. Marketing Partners Favorite Hotel Award (Best Western International 2014-2015)
12. Global’s Luxury Retreat of the Year (Luxury Travel Guide Global Awards 2015)
13. Asia’s Luxury Retreat of the Year (Luxury Travel Guide Global Awards 2015)
14. Malaysia’s Luxury Retreat of the Year (Luxury Travel Guide Global Awards 2015)
15. Asia’s Best Resort Residences (Property Report 2015)

http://www.thehavenresorts.com/



Hotline: 1700-8-1700-0




6 comments:

Ann said...

ritu p matta fair tny harga die tp sebab dah book yg lain..bye2 dulu la..

masuk dlm wishlist jugak hotel ni sbb suke enviroment die, nature frenly kan...

CIKU said...

ye bener..nature friendly.

Si Ketam Batu said...

menarik. akan cuba kunjungi for the next trip. tqvm

CIKU said...

tq singgah blog ciku ye -en ketam batu

Teratak Sutera said...

pakaian utk mandi mcmn ciku? mst pakaian renang ke

CIKU said...

tq singgah blog ciku ye teratak sutera - anakanak memang pakai proper baju mandi cuma anak laki tu pakai baju jersi ok je kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.