Holidays 2 days in Colmar Tropicale, Berjaya Hills

Salam,


Colmar Bukit Tinggi
Botanical Garden dan Japanese Village
Rabbit Farm
Ciku dan famili bercuti dan bermalam di sini. Amik trip matta fair ritu so sebenarnya dah abis due date tapi try call person in charge tu then dia kata ok aje - masih open lagi. Alhamdulillah.

Day 1:
Dari ofis tu ciku ngan famili terus check in dalam pukul 3.00 kot dan kemudian memanjat lak botanical garden dan japanese Village (cantik tapi gambar banyak kat dalam hp) lelaju sebab tutup pukul 6.00 petang.Ni semua include dalam price matta fair ritu so rugi kalo tak pegi kan.hihi.Nasib baik memang pakai sport shoes jenjalan so tahan lasak la.

Selesai lawatan ke Botanical Garden dan Japanese Village tu..oo..ciku dan anak perempuan try baju hanbok tu rm20.00 per person camera sendiri.rumah japan tu kecik aje..bajupun kurang menarik design nye..hihi. Tapi boleh bergambar dimana mana pelusuk di japanese park tu so okla.

Kami drive ke sini so tak amikla shuttle van(boleh rujuk di url hotel tu) dari hotel tu. Ada jadual ..ciku tak ingat lak last bila.Kami keluar dari botanical garden tu dalam pukul 6.00 petang dan terus ke  sport compleks plok main bowling 1 frame aje. Ciku bukan reti main pun dapat score just 77 aje..hihi.

Dah malam kami ke Restoran La Famme di colmar resort makan food ala ala france tu..memang sedap gile carbonara pasta dan aglio olie spagheti nya..hihi.Kami order lazagna , pizza dan pasta pastu kami order ayam bako for take away di Restoran La Poulet Roti .Konyang suda..balik mandi solat dalam hotel then kul 9.00 malam turun semula tengok persembahan akrobatik dari china dan main game di game center.okla. 6D motion tu dah tutup..kalo buka pun ciku takmo.poning.

Dah berapa kali menguap ciku time ni..ngantuk sesangat pastu kami g beli roti di Restoran La Boulangerie untuk bekfas esok..buy 1 free 1 so okla untuk bebudak ni bekfas ngan koko tamar. Hihi. Hotel Breakfast just for 2 person .Food dia for ciku biasa biasa aje 

Ini kali ketiga ciku ke colmar ni tapi first time bermalam di sini. Yang lain tu bermalam di meranti suites berjaya hill .Ciku stop singgah tanya The Chateau hotel tu- rate dalam rm600 semalam minima dan umor kanakkanak bawah 12 tahun tidak dibenarkan.gitula receptionist dia kata.Hotel ni spa and wellness nya.

Okla Balik Hotel tido - mode fengsan

Maklumat hotel :

COLMAR TROPICALE, BERJAYA HILLS
KM48, Persimpangan Bertingkat Lebuhraya Karak
28750 Bukit Tinggi, Bentong, Pahang
Malaysia

Tel: + 60 (9) 221 3666
Fax: + 60 (9) 221 3828
Email:  reservation@colmartropicale.com.my


Day 2 :

Kami check out dalam kul 12.00 dan terus ke rabbit park. Dan simple info mengenai tempat ini seperti kat bawah ni ye.

Rabbit Park

Address: km 48, Persimpangan Bertingkat Lebuhraya Karak, Colmar Tropicale, Bukit Tinggi, 28750 Bentong, Pahang, 28750, Malaysia

Hours: 
Open today · 10AM–6PM
Entrance fees - RM4 for both adult and child

Apart from rabbits, we could have donkey ride, feed the deer, peacocks. Kita boleh touch the rabbit just a small park bersebelahan dengan padang golf . Ada small Cafe juga tapi tak beli apa pun.Bebudak ni seronok la.

***Ciku just beli fridge magnet rm6.00 untuk colmar ni yang lain lebih kepada makan.

Restoran Samudera Exotic River Fish 

Terletak di Kampung Baru, Kuala Lumpur .
Ada nama bilik sempena nama Ahli Parlimen Rompin, Allahyarham Tan Sri Dr. Jamaludin Jarjis.

Kami lunch di Restoran Samudera ni on the way balik ke Shah Alam rekemen by member. Sedap yang amat. Masih teringat ingat lagi. Ciku tak makan patin sebelum ni..tapi di sini sedap sangat.Kami order ikat patin buah 2 ketul dan ikan kerai goreng , ayam kampung 2 ketul dan sayur pucuk paku tumis. Ulam ulaman dan sambal tempoyak disediakan juga.

Settle percutian 2 hari kami yang lebih kepada rest bersama famili dan makan.(memberatkan lagi diri yang sedia ada berat)

3 comments:

Ann said...

nak tengok gambar pakai hanbook tuuuu...hehhe

boleh try la nti kedai makan tu, xterperasan plak kt mane kedai tu..kene cari nnti ni..

CIKU said...

aor..nnt ciku tgk kat camera..hanbok color pink keras je kain nye.ok ok ajela

CIKU said...

Restoran di dalam colmar resort tu..bawah hotel agak mahal tapi sedap le..hiks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.