Bajet Seoul Autumn 2015

Salam , 


Alhamdulillah.Kami ke Seoul pada 3/11/2015 - 8/11/2015 bersama 5 orang member yang lain dari jojos backpackers.Ciku kenal dari member ciku yang pernah guna khidmat mereka ni tahun lepas. Dia seorang perempuan stay JB so far servis ok sepanjang trip.Sebelum ni ciku backpack sendiri bersama suami ke korea.Kali ni guna khidmat Jojos backpackers ni.Ciku pegi kali ni bersama rakan rakan dan memang nak feel autumn esp di Morning garden of calm tu dan nak tengok sendiri daun colorful tu..Gingko dan mapple leaves.alhamdulillah.Waktu pagi dan petang dalam 5 darjah celcius..sejuk.Gelap dalam pukul 5 petang.

Tukaran 1000 Won = RM 3.84  (tukar sehari sebelum fly)..huhu

1) Tiket Flight pergi balik sendiri

2) Deposit perlu dibayar RM300. 2 bulan sebelum date travel . Baki bayar sebulan sebelum     travel.RM 1050.00 untuk 6 hari termasuk 
    Penginapan di Isak Guesthouse Itaewon
    Entrance memana tempat yang perlu dibayar
    Transport T-Money sepanjang 6 Hari.

Simple Itinerary
     Flight pukul 1 pagi dari malaysia -tiba Incheon 8.20 pagi)

     Day 1 :  Namsan Tower 
                  Myendong
                  Itaewon street
     Day 2  :  Garden of Morning Calm
                  Nami Island
     Day 3  :  Gangnam Street
                  Everland 
     Day 4  :  Gyeongbokgung Palace
                  Insadong
                  Cheonge stream
     Day 5  :  Namdaemun /Dongdaemun
                  Ehwa  University
     Day 6 :   Airport 

     Flight pukul 3.45 petang waktu seoul 

Total = RM 1350.00 (dah bayar siap siap di Malaysia pada Jojos backpackers)



Makan (dalam Won) untuk 6 hari
3) Susu pisang (banana uyu) = 1300 
    Mineral = 850
    Pocari = 2000
    Coffee = 300
    Lunch di Muree Restaurant Itaewoon  (Bibimbab) , plain water=  12,000 
    Dinner -Plain Rice beli di 7E  makan dengan sambal hitam pahang = 1300
    Lunch di Nami island di Asian cuisine Restaurant Japanese menu,plain water = 10,000
    Lunch Muree Restaurant (Bulgogi) , plain water= 15,000 
    Lunch -Plain Rice with sambal hitam pahang = 1300
    Dinner -Restaurant EID (Bulgogi) , plain water= 10,000
    Dinner -Mr Kebab ayam kongsi 2 orang = 6500 /2
    Susu Pisang bawak balik Malaysia 4 botol = 5200
    Lotteria Airport shrimp burger = 5000

   Total = RM 250.00

4) Souvenior  (won)
   1 pek (10 sepit kuku) = 8,000 x 3pek = 24000
   FM di Garden morning Calm 1 biji= 5000
   FM di Namdaemun 6 biji= 8000 
   Brooch = 3000
   Tshirt korea legend merah 4 pasang = 20,000

   Total = RM 240.00 

5) Perbelanjaan lain (Won)
    Baju winter labuh di namdaemun =25000
    Baju bulu kait untuk winter = 7000

Total = RM120.00
    
Begitula seadanya perbelanjaan ciku di Bumi Seoul bebaru ini.Settle.Boleh je kurangkan tang area makan dan souvenior tu ikut memasingla na.Bulgogi memang sedap la.teringin lak nak makan lagi.hihi.

6 comments:

SarahFJ said...

Cantiknya view time autumn

CIKU said...

Salam kenal sarah.subhanallah memang ssgt cantik.

Jari Manis said...

all inn termasuk shopping x sampai RM2,000 utk 5 hari murah tu dengan rate Won yg tggi sekrng

Jari Manis said...

winter coat tu RM96 je? MURAH!!!! haruslah carik nanti

CIKU said...

Aah..jm..byk gilos..ciku g area namdaemun je..xtau tmpt lain..hiks

CIKU said...

Aah..tapi xinclude flight tu..hihi..mmg dlm bajetla cuma mmg selain nk tgk view autumn..ciku lebihkan bajet mkn..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.