Merasai keunikan di Bustel Melaka

Salam,

gambar bawah kanan tu -bahagian dalam pintu masuk bustel.

Gambar palang putih tu bukan di bustel ye..itu di air panas apa ntah..saja stopby sebab unik replika tu


Pic credit to #Projektravel
credit to #masbrovillage
Sebenarnya ciku n famili ada kenduri di area muar so kami plan untuk tido dan cari le hotel hotel unik area melaka atau muar dengan harga berpatutan dan selesa ...hihi

Survey punya survey , kami jumpa masbro hotel..cantik gilos dan terus call tapi hampa ..semua penuh so insyaAllah lenkali.Memang cantik gambonye dan unik dalam internet ni . Ciku dah terjah lokasi kurang menarik tapi rumah tu memang cantik ala ala di australia katanya.

Lepas ciku cari lagi then survey dapat satu website bustel di dataran klebang then try to call ..alhamdulillah ada kosong.Unik ..lagipun nak pegi 2 hari 1 malam je so okla.

meh kita tengok website orang ni dan pic dia gak..hihi.credit to #Projektravel dan # masbrovillage

Berminat boleh hubungi Encik Khairi di talian 0197414113 


HARGA SEWA BUSTEL



Hari biasa (hari bekerja) = RM90 semalaman.
Hujung minggu dan cuti umum = RM130 semalaman.



Dalam satu bus ada 2 bilik berasingan dengan dinding konkrit (tiada interconnecting room ye ) sesuai untuk 2 dewasa dan 3 kanak kanak bagi satu bilik.Turun naik ikut tangga bus yang berbeza.Kami ambil 1 bilik je.Tak dengar langsung bilik sebelahnya suara.Selamat.Parking kereta sebelah bus sendiri sahaja.Hanya penduduk bustel sahaja yang boleh parking dan masuk dalam area pagar bustel ni so insyaAllah selamat.

Masuk bilik je terus katil dan ruang untuk solat agak terhad ..sorang je muat.Ada bilik air siap shower dan aircond.So far memang puas hati.

InsyaAllah balik korea nanti ciku n famili akan buat famlily day di sini . Bustel dah booked end november untuk 14 bus dan boleh mintak kanopi dan BBQ juga..kena bayar ye.hihi.Oo..antara aktiviti ada naik kuda rm15 sorang ,jual mug bustel rm15 ,padang bola sebelah bustel,pepagi ramai jogging kat sini juga -pastikan bawah sport shoes,Plan nak bawak getah famili day main lompat getah..duludulu expert la..la ni nak lompatpun pk banyak kali..hihi.

okies itu je nak sambung ritu punya entry ni



Ciku tengok pic bustel dari blog ni.very the detail one..hihi.thanks ya
http://www.khairunnisahamdan.com/2015/06/bustel-pantai-klebang-melaka.html


4 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Jari Manis said...

pernah baca kawan review pasal bustel ni...bus yg di jadikan hotel..kreatif kan...nahhh..dah ada family day tu...14 buah bas dah book? byk tu..ramai eh...ada berapa bustel sebenarnya..kalau ada 14 kira dh fully book lah ni eh

radin fadli said...

Selesa tak kat dalam dia? nampak macam sangat menarik. RM90 tu untuk the whole thing or seorang?

CIKU said...

Jm dan radin -So far selesa utk kami 2 dewasa dan kanak2..tmpt mkn pun dekat dpn pantai..yg best sekali sb unik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.