Santai di Skyrides Festivals Park Putrajaya

Salam,

Ciku dan anak anak sesaja bersantai di sini sebab dah tak tau nak g mana cuti bebaru ni . Kami terjah sekejap di sini sebelum g lunch ke alamanda.

Skyrides Festivals Park Putrajaya terletak di presint 2 , putrajaya dimana tempat hot balloon selalu buat.Untuk ke sini, boleh ambil bus rm1 sorang dari Putrajaya Sentral atau bawa kereta sendiri.Ada parking free.Lepas tu jalan kaki ke monumen millenium yang bentuk cam peluru tu..hihi.area sebelah umai cafe tepi tasik.Kat situ ada nampak balloon sebiji je besar kat atas.

Masuk Free.Selain naik balloon tu ada skyWarrior,skydemo with batik,skykids (ala ala ninja warrior for kids),sky taste,sky Gallery dan sky Cruise. Memang sesuai untuk berpicnic sebab ada tempat boleh duduk cuma agak terhad.

Skyrides Festivals Park Putrajaya
Jalan P2M, Percint 2, 62100 Putrajaya
opening hours : 10am-10pm

Free admission to the Festivals Park ( attractions subject to ticket pricing) 




More Information about SkyWarrior
admission fee  : RM10 ( payable at sky gallery) 
Operation~ weekdays 10.30am-10pm, Friday and Saturday 10.30am to 12am, Sunday 10.30am to 11pm
Challenge record day :  Saturday 8.30pm to 9pm
Participants minimum height : 4 feet ( 150cm) 

Info for skyrides balloon

With Mykad : Adult RM 38 , Child RM30 ( below 12 years old) 
Without Mykad : Adult RM68, Child RM60 ( below 12 years old) 

Info about Sky kids
Entrance fee ( maximum 3 hours) : below age of 2 - RM5;  Age 2 to 7 RM10
operation hours : Monday to Thursday 10am-10pm; Friday and Saturday 10am-12am; Sunday 10am-11pm

Untuk makluman kami tak main apa apa pun..saja buat lawatan tapak je.Umo nak masuk sky kids pun tak boleh..nak try sky warrior sume pendek pendek lak termasuk la ciku.hoho.(alasan - takut kot).

Orite sekadar berkongsi je.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.