Ferrari World di Abu Dhabi


Pakcik googlenya pic le.hiks

Seharian kami 4 orang di abu dhabi airport agak membosankan jadi kami ambil peluang untuk ke Ferrari world yang dikatakan gah satu dunia tu. The largest indoor and first Ferrari theme park, located on Yas Island, Abu Dhabi, UAE, with over 20 attractions. It features, among other things, the world's fastest roller-coaster. in just only 52m and less than 5 seconds, it reaches a speed of 240km.

Ciku ,TL dan 2 member lagi naik etihad airways . Sorang lagi dari dubai. Memandangkan beg kami banyak jadi kami g cari tempat untuk store beg yang berlambak ni kat airport etihad service center ..bila tanya tanya kos nya melebihi..mahal ssgt ..so kami tukar plan sewa kereta dan drive..majoriti kami memang ada international lesen (kecuali ciku le) so amik sewa kereta bawah hertz .  Lepas solat ..kami meneruskan perjalanan ke Ferrari world ..cari guna peta dan mata dari airport. Round Bandar  abu dhabi kejap je just pusing pusing dalam kereta je sebab jauh ngan airport so amik keputusan g Ferrari world je sebab paling dekat ngan airport dan tutup pukul  8 malam.
Boleh tengok kat url ni untuk ticket or apa apa ajelaferrari world abu dhabi


Ferrari world
Ada macam macam game kat sana..teruja kejap .Ciku just main game yang thrill  FIORANO GT CHALLENGE  (jump into a ferrari F340 spider coaster ) tu pun tutup mata..hehe..gayat.

Pastu geng yang lain sume naik FORMULA ROSSA except ciku..tak terdaya le..laju bonar berpusing pusing so ciku tunggu luar ..lama giler ..jalan sensorang area Ferrari pastu jumpa sorang girl turki ..borak la apa yg patut ngan dia sb member dia pun masuk dalam FORMULA ROSSA tu.

Boleh rujuk antara attractions kat bawah ni.

Pic dari website ferrari World


Pic dari website ferrari World
Ciku main games for family gak.. DRIVING WITH THE CHAMPION  (motion based simulator)..pastu SPEED OF MAGIC..ni simple jek..tapi ciku dah pening ssgt time ni..cam nak muntah..hehehe..main lagi banyak sangat.Parking kereta kat airport dan ciku tido kat surau kejap..husband g hantar cousin ke airport untuk ke dubai malam tu juga. Kami makan kat area airport je ngan nasi hamra..nasi mandy yemen gak.
Lepas ni memang kena belajar masak nasi mandy ni..sedap.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.