Admire

Salam to all,
Hari ni ciku nak citer pasal admire.bahasa melayu kata apa ek??
Korang pernah admire kat sesapa tak?atau sesapa pernah admire kat korang tak?hehe

Contoh orang admire kat kita:-
Eh eh..ada orang bagi ko hadiah la..saper bagi tu?jom tgk..si si sibuk nak tahu..haha.pernah ada pengalaman gitu.Eh eh ada kad la bawah meja ko..jom kita tgk..si si sibuk nak tau gak..apatah lagi si empunya diri..musti tercari cari saper le gamaknya yg admire kat kita..bukan ciku ye..ni contoh contoh je.Tiba hari raya, hari hari istimewa ..hari sukaneka ke..apa apa ajela..besday ke..musti ada sesuatu..saper bagi ek...memula musti rasa cam perasankan.pastu rasa musti kengkawan sendiri yang buat ni..bila lelama tak tau gak saper gerangan yang admire kat kita..rasa takut lak..pernah tak korang rasa gitu??camana tetiba ada KFC atau sejambak bunga atas meja studi korang..takut tak??hiks..lenkali bagila cek ke..ehhe..mata duitan lak.ehhe

Contoh kita admire kat orang:-
mana dia ni?naper tak nampak dia lalu lorong ni?patutnya time ni dia lalu sini..haha..melampau lak imaginasi ciku..sampai ke lorong laluan dan time orang tu lalu ..tau..hehe.
ataupun ..hari hari tgk kat fb pic dia tgk ulang ulang kat folder picnya..hehe..dasyatnya gitu ataupun selalu tulis nama dia atas kertas atau taip kat keyboard wat carian..(gilo apo).
sebab kita admire sebab kita takut nak tegur atau takut ditolak sebab kita rasa kita tak sanggup nak berdepan...lelama melepas..

Ada gak orang yang admire kat orang tu sebab keperibadiannya,keintelektualnya,kesopanannya,ilmunya,perkasa,sukan,cantik,manis,comel..sume majoriti sebab fizikal..ye ke?ntahla terpulangla masingmasing.
****Apapun admire kat keperibadian rasullullah nabi muhamamd (SAW)  kekasih Allah yang senantiasa menjadi contoh***

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.