Nami island dan Cheong-gye Stream -korea

Kali ni entry Nami island..winter sonata.
Kami pergi ngan adik saifullah .Dia siap datang hotel kami pagi tu bawak sarapan..sedap gak amenda ntah nama nya berbalut ngan  rumpai keirng tu..first time kami jumpa dia di bumi korea.
So sembang ala kadar je , kami bagi la dia stok milo 3 in 1 tu..hehe..pastu kami terus ke train/subway dari seoul stesen . lama gak dalam train tu dalam 1 jam lebih gak  ke stesen Gapyeong guna T-money..macam tiket lrt tu je. 


Stesen Gapyeong 

Sampai sini terus amik cab..berapa hengget ntah..sume saifullah buat..lupa dah..huhu.diam je dalam cab tu..kejap je dah sampai nami ...pastu kena beratur lak untuk naik boat..dalam 20 minit kot. boatnya okla.amik le gambo atas boat banyak bendera tu..hihi..


Sesampai je kat nami island tu..ciku sebenarnya tak tengok citer winter sonata sampai abis..hehe..tapi kat sini memang cantik.. amik gambar antara pokok pine dan maple trees tu memang cantik tapi disebabkan musim tak kena so maybe kurang xcantik .Kat sini boleh jenjalan atau naik basikal round romantic island ni sebab nami ni agak besar gak.
Ciku paling suka suasana tepi laut tu..ngan jambatan kecil tu.tak ingat dalam citer apa..pastu ada lak cucuk tanam area situ..bagus depa ni.


Berlambak lambak amik gambo kat area nami island ni..beria ria ciku nak tengok maples tree nih..almaklum first time g  sini..hihi.Saifullah tu bagus plus comel..banyak kenangan manis kat sini ngan tak manis gak..huhu..
So dah settle tu..kami terus naik boat nak balik..beratur lak nak naik teksi ke stesen gapyeong tu..masa nunggu train lak..ada mamat "korea tak betul" asik ngikut aku..aduh takut ciku time ni..sampai naik trainpun dia ikut .dia berdiri depan ciku..huhu..takut deh...dahla ciku tak reti cakap korea..aduh ..nasib baik ada en hubby ngan saifullah time tu..tapi sampai transfer trainpun dia ikut . ..haha..kelakarpun ada kalau ingat balik..dia terkejut kot tengok muka ciku yang bertudung ni..ahha ntahla ..apapun tu pengalaman gak tu kan..hihi..ciku peluk kuat beg sandang dan tunduk jek..haha..korang boleh bayangkan tak..padahal ciku tak buat apapun kat dia..senyumpun tak..adoila..

Kami terus ke Cheong-gye Stream..jalan sakan..kesian gak kat saifullah penat ikut kami..dia macam tak sihat je..best sini..cantik..bersih.tapi masa tengok pertunjukan 
cahaya cahaya tu memang cantik ..kami amik part baik punya..duduk 3 orang kat jambatan..best gak pengalaman ni..






so settle sume kami pun balik hotel dan rest..terima kasih adik Saifullah fuad.esok bermula la back packers to jeju island  dan busan ..seoul kami banyak bergantung harap dengan pije dan saifullah.hihi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.