Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cuti cuti Sabah - Kundasang , nexus Karambunai , Kota Kinabalu

Salam dari sabah

Alhamdulillah. Kami sekeluarga berpeluang sekali lagi bercuti di sabah tahun ini dan kali ni bersama baby..amik pakej Matta Fair 2017. Ciku duk tengok pic view desa dairy farm kundasang sangat cantik so terus decide nak kesana sambil nak makan seafood fresh di Kota Kinabalu tu. Ciku listed aktiviti kat sana.Kat bawah ni sume dah settle.Kami sebenarnya takde apa apa plan untuk ke KK selain nak g kundasang dan makan seafood..hihi.

Day 1 - 
  •     Tiket AA (7.50 pagi dari KLIA -tiba 10.30 di Kota Kinabalu dan terus ke kundasang by car rental Grand Livina )
  •     Penginapan di Pine Resort Kundasang
  •     Desa Dairy Farm Kundasang
  •     Susu dan aiskrim di Desa Dairy Farm
  •     Tengok view kampong Mesilau kundasang
  •     Lunch nasi goreng kampung , kuey Teow dan makan kepak ayam di Restoran  Hanisah di kundasang
  •     Rumah terbalik area balik dari kundasang ke karambunai
  •     Sejuk 17 degree
     Day 3 -
  •    Penginapan di Nexus Resort and Spa Karambunai
  •   Makan seafood murah dan sedap di Restoran Haji Manja atau Restoran Ummi di Kota Kinabalu. Kami ke umi restoran aje sebab haji manja blom buka kedai time tu (kul 4.10 petang)
  •     Beli keychain untuk kengkakwan anak dan FM untuk adikberadik 
  •     Pencarian Udang kering saiz besar dan ikan bilis
  •     Jejak kasih kawan lama di Sepanggar
  •     Jejak kasih jiran di Telipok
  •     Rest quality time with family -berbasikal ,main game dan rest di area hotel
     Misi bergambar before and After..Dulu masa tahun 2009 pernah datang ke tempat yang sama so kita bergambar dengan location dan orang yang sama..hihi
  •       Dataran Todak
  •      Lobby Nexus Resort Karambunai
  •      Chess Nexus Resort Karambunai
Day 5 -Flight balik ke KLIA
Settle 5 Hari 4 malam di sini.Moh tengok gambar.

Desa Dairy Farm

Mesilau Kampung




Kundasang Pine Resort 2 days 1 night

Nexus Resort karambunai 3 days 2 night

Nexus Resort karambunai

Dibawah adalah menu makan di restoran Umi berhadapan dengan restoran haji manja. Kot ada yang nak sama menu beserta total harga..hihi

Jenahak 3 rasa

sotong besar 10 ekor

udang saiz besar 6 ekor : Butter Prawn

sayur pucuk manis tumis telur

Suasana gerai Umi berdepan dengan gerai haji manja  .Lokasi : kalau dari mercu todak tu jalan kaki dan belakangnya ada tandas awam  

Ketam  4 ekor sasiz besar. Salted egg Crab

Ikan merah stim halia

Sotong sambal

Harga makanan semua tu termasuk nasi putih 6 dan air tembikai 1 jug  dalam  RM 220
Settle misi makan seafood di Sabah ..penjagaan kolesterol entah ke mana..hadui hihi.

Tips bawa baby dalam flight:
Menyusu / botol susu masa berlepas dan mendarat 
Satu beg sandang complete baju baby,pampers,baby wipe ,telon,napkin

Alhamdulillah misi bawa baby ke sabah settle .




4 comments:

Julia Tarmidi said...

kundasang ni mmg kena repeat lg. xpuas jalan haritu...

CIKU said...

Mekasih ye jenguk blog ciku.
Ye betul tp balik dr kk ritu..flight goyang..huhu takut lak

Ann said...

alahaiii...rindu membuak2 plak dgn sabah ni.

yg nexus tu ciku dok bilik type ape?teringin nak repeat nexus ssbb pantai die best tenang kan:)

CIKU said...

Ann -ciku amik Borneo Garden Deluxe .sebab best kami repeat then first time naik basikal kat sini pusing2..pepagi n ptg jenjalan pantai.hihi...bersih

.