Bercuti ke Holiday Villa Cherating santai makan di restoran Sara thai pengkalan Balok


Salam,


Sebenarnya memang plan dah lama nak g makan makan kat area pahang dari tahun lepas lagi tapi banyak naw plan lain lak..hihi.

So alhamdulillah kami walk in je ke holiday Villa cherating bebaru ni dan ada kosong lak sebab nak cari hotel yang dekat ngan pantai . Dulu 4 tahun yang lalu kami pernah datang hotel yang sama dan bila datang semula memang banyak perubahan dari segi persekitaran dan lebih lebih lagi makanan.huhu.Kami amik suite Anniversary satu bilik.So far ok la dengan kolam untuk bebudak main air.

Sebelum check in kami ke kuantan dulu pekena restoran sara thai ,kuantan.Nak rasa ketam masak telur masin je main nya..lenlain cam biasa la..lauk ikan stim dan butter prawn dan apa ntah lagi.Untuk rasa ciku rasa ok okla.


Holiday Villa Beach Resort & Spa Cherating

Lot 1303, Mukim Sungai Karang, 26080 Kuantan, Pahang Darul Makmur, Malaysia
P: (609)-581 9500
F: (609)-581 9178

Dah lepas check out tu kami ke kemaman lak makan di restoran tong juan kemaman area sedap gilos ketam bungkus -(stuff crab) tu pastu g bungkus kopi haipeng kemaman lak.setle bab makan ..kami ke area intan kemaman dekat ngan masjid geliga cari kepok lekor ngan satar ngan otak otak.Bebudak ni suka makan otak otak tu.ciku apa lagi memang suka benda 2 gitu.Plan nak g cari Karipap inti ikan..feberet ciku ..cari yang frozen area kedai perwaja koop .Harga tak ingat..huhu.

Last day tu , kami pg  makan di Restoran Sara Thai Pengkalan Balok..aduhai sedap ssgt ketam masak telur masin (ketam salted egg) tu.alhamdulillah dapat merasai makanan yang enak enak di pantai timur ni.Paling sedap adalah restoran sara thai balok dan tong juan.
Kalau kat sini ciku suka makan makanan salted egg ni kat sharon low tapi bukan ketam ..udang salted egg..hihi

Settle balik KL.Beradu.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.