budget plan to korea

Salam ,
Nak kongsi gakla stail backpackers nih tapi korang mmg kena research lebih kalau nak pergi without travel agency .Yang dah biasa stail backpackers ni satu keistimewaan.
Yang paling penting walau mcmmanapun  stail backpackers..solat musti utama worait.makan minum kena jaga tahap kehalalannya.Last day aku kat busan ,lauk ikan bilis aku bawak dh abis so kami makan nasi ngan telur rebus jek dan juga sos mcd malaysia.hehe..oo..lupa nak stori..memula aku sampai kat airport incheon tu..ada satu pakcik cam muka chef wan tegur  aku dan masa nak balik mesia aku jumpa lagi sekali dia..dia gak yg tegur aku dulu...kenai lak dia lagi kat aku..lawak lak..rupanya dia cina kelantan..haha.igtkan pakcik korea..heeehe


so sambung balik stori aku studi kat web ni untuk ke korea





plan betul betul mana nak pergi kalau korang hanya ada masa yang singkat macam aku ni..8 hari untuk 3 daerah didalam korea.hehe. kalau duk 2 minggu okla.

so saper saper berkenan nak baca ttg pengalaman kami di korea..silakan tp kena scroll dr bawah ke atas ye..hehe..Ada rezeki ,umo panjang leh pg lagi..insyaAllah

4 comments:

anismelon said...

best nye dapat g korea..wat ape je g sane??kawan anis baru balik..pertukaran pelajar..kos berape??mahal tak..

pssstt..banyak lak tanye nye..

CIKU said...

alhamdulillah..kalau tambang kami amik yg air asia ..murah.lain lain budget dalam rm3000 utk 2 org cukup dah ..kalau tak pg jeju..rasanya boleh kurang lagi dari tu.

Naz said...

salam,
nk tnya..total budget including jeju brape ye? Budget utk flight dr KL x perlu la.. Just nk tau budget kat korea je..

CIKU said...

naz - kat seoul kami amik pakej ..yg jeju dan busan sendiri..kat jeju tu boleh pilih2 mana mana tmpt nak pg..so saya dalam rm2000 gak utk jeju dan busan (include sewa kereta(drive sendiri)dan motel jeju hiking dan motel i busan dan sb mahal nya kami ke pacific land(tgk dolphin) dan naik cruise "kapal" ke busan..naik KTX pun ok jek sebenarnya..tp saja nak rasa naik kapal gak.)..maybe bleh kurang lagi kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.