Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Baby sakit mata

Salam,

Baby 4 bulan ni macam sakit mata. Malam sebelum ni ciku tengok ada selaput macam tahi mata tu tapi tak banyak dan sedikit berair dan tak merah bila bangun pagi tu.So ciku hantar cam biasa ke taska dan cikgu taska pun tak complain so maybe ok bukan sakit mata.

Tapi pagi tadi ciku bangun tengok mata dia still ada selaput dan berair .Mata tak merah tapi merah kat luar je so ciku dolo dolo memang ada pengalaman anak 3 bulan kena sakit mata sebab jangkit ngan taska so kali ni ciku cepat cepat titiskan air susu ibu dan lap slow slow dan yang penting juga jangan hantar taska kesian kat baby lain.

Pagi ni ciku g klinik kesihatan dan doktor bagi ubat titis bila perlu dan ubat ointment sapu tu tapi disebabkan baby ni g6pd so ubat sapu tu tak boleh guna. Akhirnya guna susu ibu  le juga dan alhamdulillah ada improvement.

InsyaAllah mata baby semakin ok.


No comments:

.