Hari nasi dagang sedunia

Salam semua,

Pepagi lagi ciku dah jogging jalan kaki ngan anak ciku.opss..ciku pakai selipar je..huhu..sebab musabab..kasut sport ntah kemana menghilang..hihi..alasan. 

Dalam hati niat sebenar bukan nak g jogging sangatpun pagi ni..haha..cuma nak g awal beratur beli nasi dagang kat food court presint 9 , putrajaya tu yang ramai gilos orang beratur seawal 7.30 pagi.Tapi tokei kedai bukak kedai pagi ni dalam kul 8.00 pagi..menapak gak menunggu ..ciku orang yg ke 6. Anak ciku cakap .."umi, macam keretapi kat belakang" haha..ropenya orang beratur panjang sangat  belakang ciku.Ciku tak pasti waktu tengah hari dan malam ada jualan yang sama or tak..sebab musabab tak penah g malam or tengahhari or petang.

Ciku pun sanggup keluar awal ni beratur..ciku suka nasi dagang color putih lauk ikan tongkol..plan nak beli 1 bungkus je sebab ciku je yg suka makan nasi dagang tapi beli 3 bungkus lak..alang alang dah beratur lama ni..beli le banyak .hihi.RM15.00 total pastu g beli air solivite n sasparilla.worite.

Lokasi nasi dagang ni di food court presint 9 ,putrajaya.Dari gerbang masuk(takde gerbangpun) food court berdepan ngan kolam renang kanak kanak tu..masuk kiri. Kedudukan area lempeng panas dan nasi lemak rm2 tu..kalau tengok ramai orang beratur cam keretapi tu..itulah dia.Selain nasi dagang ,ada nasi minyak,laksam..lain lain ciku tak pasti dan tak pasti loghat dia gannu or kelate.Yang pasti nasi dagang dia sedap.hihi.

Kenapa tajuk hari ni nasi dagang sedunia sebab musabab malam nipun  ada ghatering geng geng travel (2010 -2014) - hubby dan ciku sekeluarga di food court ayer 8 ,putrajaya..menu utama nasi dagang lagi.Adoi..haha..menu pantai timur today k.

Orait sebelum apa apa ..ciku nak habaq sat..selamat menyambut ramadhan .Moga yang terbaik untuk kita dan keluarga dunia akhirat.




5 comments:

Jari Manis said...

Tanjat ahkak, ingat masak nasi dagang hari ni heeee

Kiranya jogging ke food court lah ek, cukup ke 3 bungkus jewww

Cheq Sue said...

saya lak suka nasi dagang beras merah... apapun kalau dah beratur cam ketapi memang world la rasanya tu

CIKU said...

Jm- ciku tak pandai masak ns dagang ..huhu..memang bkn nak joggingpun..haha

Cheq su - hihi..time ciku dtg je ramai beratur mcm train.:)

Anonymous said...

Pn. ciku..selamat menyambut ramdhan jugak utk ciku dan keluarga..ciku ni suka betul makanan tradisi org kelate..hihi..(zura)

CIKU said...

hihi..aah ciku suka nasi kerabu and nasi dagang..ni bru nak berjinak jinak makan laksam.tapi yang best ever is "kopok lekor"..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.