Bercuti di Eco park , Bukit Merah

Salam,
Akhirnya ciku and famili sampe juge ke bukit merah ni..jalanraya ok ..berjalan lancar aje..so first ciku stori cuti cuti ke bukit merah lake town resort dengan ecopark dulu ye.Amik Pakej boleh baca dari sini ye 
http://tanggadomino.blogspot.com/2014/01/bukit-merah-lake-town-resort.html

Citer hari pertama di water park kat sini ye.
http://tanggadomino.blogspot.com/2014/02/bukit-merah-water-park-hari-pertama.html
  Ni citer hari kedua ,selepas breakfast di Cafe house -Le Lac ..kami amik gambo gambo dulu area situ untuk masuk Eco Park (masuk pukul 10 pagi -7 malam)..nampak macam jauh tapi ok je ..boleh jalan slow slow merangkap jogging le pepagi tu.Kat Eco Park ada toilet di luar di tingkat bawah sebelum menapak masuk naik pusing pusing atas tu untuk tengok haiwan.


Basikal boleh di sewa RM5 -1 jam for single..ada banyak lagi aktiviti mcm kayak,night Cruise ,canoe,hoot combo,ATV,Jetski dan apa ntah lagi..

Amik gambo aje..sesapa nak ke Pulau Orang Utan tu dalam 1 jam pergi balik..setiap 45 minit ada boat.RM30 sorang.xjadi gue nak pegi..mahai.Anak ciku yang kecik sampai ke sudah tanya ..mana orang Utan..tengok gambo je la..nasib baik kat Eco Park tu ada banyak animal gakla.



On the way ke Eco Park..bagi itik jalanan makan dulu.


Eco Park..cantik 
Chairlift tu lagi lawak..akalau tengok kat pemplet atau internet memang la tak samo..tapi hari kami g tu..ianya tutup.
Squirrel Monkey..kecik je..
Merak yang cantik..color dia kalau buat baju cantik tu..hihi.



Geli ciku..bebudak ni yang nak bergambo sangat.

Ni anak ciku yang kecik kata gagak.Adui la..nak kena g langkawi lagi ni..dulu pegi..dia kecik.Alasan leh beli coklat ferrero rocher murah.haha
Naik Skycycle..gayat gue.
Tunggu Animal show..bebudak ni seronok le

Sambung bagi itik jalanan makan.
Kampung Air..tengok dalam internet cam cantik je..tapi ciku pun tak jalan area situ cuma kt luar pandangan dari atas Eco Park aje.Ciku just pegi Kampung Air D'spa aje buat Foot Reflexology plus shoulder aje..RM30 setengah jam.hoho.

 
 Orite.Sampai sini aje..dalam pukul 12 lebih kot ..dan mintak kat hotel nak check out lewat sikit..orait..makan dulu kat Hawker's Centre -Ripples (tempat makan guna kupon)..okle ciku makan cucur udang je pun.

Balik on the way to ipoh..jem lor..dalam pukul 6 sampai ipoh singgah makan kat mee udang banjir area kompleks islam ipoh tu tapi sedihnya udang takdo..so makan ajela nasi goreng ayam..hihi..okle..ciku makan yong tau foo aje.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.