Resepi Nasi Goreng Tomyam Sotong

Salam 


sotong dan bahan bahan sedang di goreng tanpa nasi putih

nah sudah siap
Orite..
Hari ni ciku nak try resepi nasi goreng tomyam ala ala agak agak ciku.hihi.Dah jadi kebiasaan ciku sekeluarga makan malam di kala petang sebelum maghrib kecuali kalo ciku lewat balik romah lastnya jadi makanan beli kat memana ajela.Kenkadang surirumah perlu berehat dari memasak dari memikirkan menu apela nak masak ini hari..betul tak..hihi.

Running Man ciku memang minat dan memang tengok uptodate nye episod..hihi..tak sabo nak tgk yang latest nnt Running Man ke dubai.aik camana tetiba ada stori korea lak ni..adeh.okies terus kan aje dengan

Bahan bahannya

Daun serai hiris halus dan tumbuk
Bunga kantan hiris halus
Sotong potong kecil
bawang merah hiris halus
carrot botong dadu (ikut suka la tapi ciku suka potong kecik supaya anak bleh makan)
sayur kacang buncis potong kecik kecik
Pes Tomyam sepeket

Memula panaskan minyak
pastu ciku tumis dulu bahan bahan bersama pes tomyam
pastu letak sotong dan garam secukup rasa
goreng le sume tu ala ala dah masak 
masukkan nasi putih ..gorengla ikut suka .hihi
Bila dah siap tu hidang dengan telur dadar .(sesaja highlightkan..cam sedap je telur dadar kosong tanpa bawang)

okies dah boleh ngap..mudah je kan asalkan TL dan anak anak suke.Itu dah memadai bagi ciku.Okies bye all.lepas ni nak buat bihun goreng tomyam lak.selamat menjamu selera,

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.